Recordhoeveelheid koffie voor de voedselbanken door actie Lionsclubs

In de afgelopen decembermaand zamelden de Nederlandse Lionsclubs ruim 65 miljoen Douwe-Egberts waardepunten in. Deze werden door de koffiebrander verzilverd in pakken koffie voor de voedselbanken. Op dinsdag 11 februari werd het recordaantal van 134.000 pakken koffie aangeboden aan René Froger, ambassadeur van de voedselbank.

Froger, die zichtbaar onder de indruk was van de Lionsclubactie, zei in zijn dankwoord: “We denken altijd dat het zo gewoon is om effe ’n bakkie koffie te doen, maar voor te veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Koffie is duur en bederft niet en zit dus maar zelden in een voedselpakket."

Alweer voor het vijfde jaar deden ook de Lionsclubs uit Alphen en Rijnwoude mee aan deze actie. Met dank aan de bereidwillende winkeliers werden verzamelboxen op zo’n 20 inzamelpunten geplaatst. Daarin werden 470.000 koffiepunten gedoneerd, goed voor ongeveer 1.000 pakken koffie voor de Voedselbank Alphen en Omstreken.

"Ook de aan de D.E. actie gekoppelde inzameling van vreemd en oud geld was een succes. Vooral veel oud guldengeld werd gedoneerd", laat Karel Winter van Lions Club Rhijnhart weten. Voor deze actie kun je het hele jaar door terecht bij de inzamelzuilen in de AH Herenhof en Aarhof.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige gisteren 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen gisteren 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie gisteren 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.