Recordhoeveelheid koffie voor de voedselbanken door actie Lionsclubs

In de afgelopen decembermaand zamelden de Nederlandse Lionsclubs ruim 65 miljoen Douwe-Egberts waardepunten in. Deze werden door de koffiebrander verzilverd in pakken koffie voor de voedselbanken. Op dinsdag 11 februari werd het recordaantal van 134.000 pakken koffie aangeboden aan René Froger, ambassadeur van de voedselbank.

Froger, die zichtbaar onder de indruk was van de Lionsclubactie, zei in zijn dankwoord: “We denken altijd dat het zo gewoon is om effe ’n bakkie koffie te doen, maar voor te veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Koffie is duur en bederft niet en zit dus maar zelden in een voedselpakket."

Alweer voor het vijfde jaar deden ook de Lionsclubs uit Alphen en Rijnwoude mee aan deze actie. Met dank aan de bereidwillende winkeliers werden verzamelboxen op zo’n 20 inzamelpunten geplaatst. Daarin werden 470.000 koffiepunten gedoneerd, goed voor ongeveer 1.000 pakken koffie voor de Voedselbank Alphen en Omstreken.

"Ook de aan de D.E. actie gekoppelde inzameling van vreemd en oud geld was een succes. Vooral veel oud guldengeld werd gedoneerd", laat Karel Winter van Lions Club Rhijnhart weten. Voor deze actie kun je het hele jaar door terecht bij de inzamelzuilen in de AH Herenhof en Aarhof.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca gisteren 17:24

Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Dat horecagelegenheden vanaf vandaag om 22:00 uur de deuren moeten sluiten was een teleurstelling voor de branche, maar Restaurant de Zeeger krijgt te maken met een nog grotere domper. Omdat zij op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn, moeten zij de deuren vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken sluiten.

Politiek gisteren 16:36

Project aquathermie Planetenbuurt krijgt EU-subsidie

De pilot om een deel van de Planetenbuurt met water te verwarmen, is succesvol. Inmiddels is via de provincie Zuid-Holland een EU-subsidieaanvraag gedaan en deze is gehonoreerd. Tien gemeenten nemen deel aan het project.

Politiek gisteren 15:17

Alphense horecaterrassen mogen hele winter open

In het kader van de coronamaatregelen, waardoor onder meer de horecaondernemers zwaar zijn getroffen, is het gebruik van terrassen in de zomer versoepeld. Burgemeester Liesbeth Spies meldt dat de terrasvergunningen de hele winter zullen gelden.