Zomerdienst aan het Meer

Recordopbrengst collecte Zomerdienst gedoneerd aan Slava Ukraini

Het is alweer ruim een maand geleden dat de Zomerdienst aan het Meer plaatsvond. Tijdens de samenkomst was er zoals elk jaar een collecte voor een goed doel. Dit jaar heeft de collecte een recordbedrag opgeleverd.

Het doel van de collecte van de Zomerdienst 2022 was voor Slava Ukraini (onderdeel van Stichting SLIMM). De volledige opbrengst van de collecte komt ten goede aan dit doel en werd symbolisch door Ernst-Jan van Keulen (organisatie Zomerdienst) overhandigd aan Nataliya Kornyeyeva en Peter Harskamp van Slava Ukraini.

Tijdens de Zomerdienst stond Nataliya ook op het podium en bedankte zij Alphen aan den Rijn voor haar betrokkenheid bij Oekraïne door een cadeau te overhandigen aan burgemeester Liesbeth Spies. Ze deed ook een indringende oproep vanaf het podium. Dankzij haar persoonlijke verhaal en deze oproep bracht de collecte een recordopbrengst op van € 9.432,56. Met dit bedrag schaft de stichting medische apparatuur aan die naar Oekraïne wordt gebracht.

Nataliya Kornyeyeva is Oekraïnse maar woont in Alphen aan den Rijn. Sinds de start van de oorlog in Oekraïne zet zij zich in voor het inzamelen van goederen. Inmiddels zijn met behulp van een aantal inzamelacties in samenwerking met Alphense supermarkten al zes transporten met voedsel en goederen naar Oekraïne gebracht. Deze transporten gaan naar Rivne, de geboorteplaats van Nataliya. Van daaruit worden de goederen verder verspreid binnen deze plaats – waar veel mensen uit Oekraïne naartoe zijn gevlucht omdat het een relatief veilig gebied is – en naar conflictgebieden. 

De organisatie van de Zomerdienst aan het Meer is zeer dankbaar voor deze mooie opbrengst en het goede werk dat ermee gedaan kan worden. “Zo is er niet alleen een mooie Zomerdienst geweest voor en door Alphenaren, maar delen we als Alphenaren ook iets uit van het goede dat we hebben.”

Zomerspektakel 2022 Zomerdienst 3.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Evenementen vandaag 14:39

Kom jij 21 augustus naar de Zenichi Lifestyle beurs?

Zondag 21 augustus is de eerste Zenichi Lifestyle beurs, die wordt gehouden in hotel Groenendijk te Hazerswoude-Rijndijk. Je kan hier tussen 10:30 en 17:30 uur terecht voor alles wat te maken heeft met gezondheid voor lichaam en geest.

Limesjaar 2022 vandaag 12:56

ROMEINEN Vrachtschepen

De beroemde Schepen van Zwammerdam zijn de eerste transportschepen van dit type die teruggevonden zijn. De schepen lagen bijna tweeduizend jaar onder de grond. Met deze boten werd van alles over de rivier vervoerd: vracht en mensen.

Werken vandaag 10:21

De nieuwste vacatures van week 31

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Zomers vermaak en plezier gisteren 13:28

Zomers vermaak en plezier in Alphen aan den Rijn. Deze week: Het Europapark

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Nog maar 2 weken te gaan. Gelukkig nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wat is er tijdens de zomer allemaal te doen in Alphen aan den Rijn waar je (bijna) niet voor hoeft te betalen? Alphens.nl zoekt het voor je uit.