Archieffoto: Alphense Reddingsbrigade

Reddingspost bij de Zegerplas nu al waardevol: “We zijn trots op wat we bereiken”

Sinds 1 mei houdt de Alphense Reddingsbrigade toezicht bij de Zegerplas. Het gaat om een pilot. En de eerste resultaten zijn positief, zo zegt de Alphense Reddingsbrigade.

Met de ingang van het badseizoen op 1 mei staat de Alphense Reddingsbrigade met een eigen keet bij de Zegerplas. Vanuit deze plek houden zij toezicht en verlenen zij hulp waar nodig. We zijn pas drie maanden onderweg, maar nu geeft het al resultaat.

Resultaten

Sinds 1 mei is de reddingspost al 19 dagen open geweest, waarvan 17 keer ingemeld bij de Meldkamer Ambulancezorg. Gedurende die 19 dagen heeft de Alphense Reddingsbrigade 30x eerste hulp verleend, waarvan 4x bij een groter letsel.

Daarnaast heeft de Alphense Reddingsbrigade maar liefst 77 keer mensen geïnformeerd over gevaren, de waterkwaliteit, regels en de pilot. Ook waren we 9 keer iemand van dienst bij een overige dienstverlening, hebben ze kunnen assisteren bij 1 vermissing en hebben ze iemand op een sup geholpen de kant weer te bereiken.

Trots

“Dit alles hebben we bereikt met in totaal 96 keer de inzet van één van onze Junior Lifeguards, Lifeguards of Senior Lifeguards”, zegt de Alphense Reddingsbrigade. “Een resultaat om trots op te zijn.”

De pilot duurt in principe tot het einde van het zwemseizoen. “Maar het is een beetje aankijken. We richten ons natuurlijk op de mooie en zonnige dagen van boven de 20 graden want dan is het het drukst. Wanneer het hoost van de regen is het niet nodig om daar aanwezig te zijn.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Dronefotografie vandaag 15:53

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 13:42

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Verkeer en vervoer vandaag 13:35

Storing Albert Sweitzerbrug zorgt voor vastlopen verkeer

Vanwege een storing aan de Albert Schweitzerbrug loopt het verkeer op verschillende plekken in Alphen aan den Rijn vast. Het is nog onduidelijk wat er precies met de brug aan de hand is. Op dit moment weten we dat één van de brugkleppen niet naar beneden gaat.

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.