Foto ter illustratie || Provincie Zuid-Holland

Reflectiestrepen op fietspad tussen Ter Aar en Alphen moeten voor meer veiligheid zorgen

De provincie Zuid-Holland brengt op het fietspad tussen Ter Aar en Alphen duurzame kantmarkering aan. De kantmarkering moet de veiligheid van fietsers vergroten, zeker in het donker.

Als markeringsmateriaal wordt het duurzame KoudSprayPlast toegepast. Deze KoudSprayPlast wordt op de weg gespoten, waarna er glasparelmix overheen wordt gestrooid. Hierdoor ontstaat er een sterke markering met een langere levensduur dan de standaard markering. De glasparelmix zorgt ook voor de reflectie, waardoor de lijnen, met name als ze verlicht worden, goed zichtbaar zijn.

Het project is eind mei 2021 gestart en zal naar verwachting eind juli klaar zijn. In totaal brengt de provincie Zuid-Holland op bijna 200 kilometer fietspad buiten de bebouwde kom de duurzame kantmarkering aan.

Tijdens de werkzaamheden zijn de fietspaden gedeeltelijk en soms tijdelijk geheel gesloten voor fietsverkeer. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat fietsers tijdelijk omgeleid worden. Om hinder voor fietsers zoveel mogelijk te beperken, wordt er ook in de avonduren en vroege ochtend gewerkt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid.