Archieffoto

Regenboogvlag in het Burgemeester Visserpark gestolen

Een week geleden werd in het Burgemeester Visserpark de regenboogvlag gehesen ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Nu blijkt dat deze vlag gestolen is.

Gemeente Alphen aan den Rijn wil een gemeente zijn waar niet wordt gediscrimineerd, ook niet op basis van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken. Daarom is onze gemeente één van de 54 regenbooggemeenten die met de minister van onderwijs een intentieverklaring getekend hebben. Deze gemeenten zetten zich actief in voor de acceptatie, emancipatie, en veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI’s).

Op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op dinsdag 17 mei werd de regenboogvlag gehesen door burgemeester Liesbeth Spies, voormalig wethouder Han de Jager en diverse raadsleden in het Burgemeester Visserpark. De vlag zou een week blijven hangen, maar nu blijkt dat de vlag gestolen is. Dat meldt Iris van de Kolk, fractievoorzitter van de SP. Wat voor bedoelingen de persoon had die de regenboogvlag weg heeft gehaald, is niet bekend. Er is aangifte gedaan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.