Regio Alphen/Gouda vormt sterkste economie van Nederland

In 2015 presenteerde de VOA ‘Voorbij Vanzelfsprekendheid’, het beleidsplan 2015-2020. De daarin opgenomen missie luidde: “De VOA wil haar leden verbinden en inspireren om samen de sterkste economie in het hart van de Randstad te realiseren.”

De daaraan verbonden visie voorzag in het creëren en onderhouden van een optimaal ondernemersklimaat door effectieve ontmoetingen met stakeholders en leden.

Naast het versterken van het ondernemersklimaat werd ingezet op meer werkgelegenheid, verbeterde infrastructuur en het installeren van de EDBA om synergie tussen economisch kansrijke initiatieven te bevorderen. De speerpunten in het beleidsplan werden gevisualiseerd in deze video.

Sterkste groei
De gezamenlijke inspanningen van de VOA met betrokken partijen als de gemeente Alphen aan den Rijn en andere organisaties om de doelstellingen te realiseren, hebben hun vruchten afgeworpen. De Alphense regio vertoont vier jaar na de implementatie van het beleidsplan - samen met de Goudse regio - niet alleen de sterkste economie groei in de Randstad; maar zelfs in heel Nederland, zo meldde het Algemeen Dagblad op dinsdag 9 juli. Daarbij werd gerefereerd aan de uitkomsten van een onderzoek naar regionale economiecijfers door ING.

Trots
In een eerste reactie liet VOA-voorzitter Eric Carree weten blij te zijn met de uitkomst. “Dit is het resultaat van focus op de doelstellingen en samenwerking. Die zijn allebei onmisbaar wanneer je doelen daadwerkelijk wilt bereiken. Het doet me echt plezier dat onze visie van vier jaar geleden tot deze vooraanstaande positie heeft geleid. Naar mijn idee heeft de EDBA daar een belangrijke rol in gespeeld. Daarin komen verschillende economische partners samen om doelgericht en doeltreffend samen te werken. Ik ben werkelijk trots dat we mede daardoor op de eerste plaats staan. Nu is het zaak om die plek vast te houden en onze positie verder uit te bouwen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Klik hier voor het volledige onderzoek van ING.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.