Regio Alphen/Gouda vormt sterkste economie van Nederland

In 2015 presenteerde de VOA ‘Voorbij Vanzelfsprekendheid’, het beleidsplan 2015-2020. De daarin opgenomen missie luidde: “De VOA wil haar leden verbinden en inspireren om samen de sterkste economie in het hart van de Randstad te realiseren.”

De daaraan verbonden visie voorzag in het creëren en onderhouden van een optimaal ondernemersklimaat door effectieve ontmoetingen met stakeholders en leden.

Naast het versterken van het ondernemersklimaat werd ingezet op meer werkgelegenheid, verbeterde infrastructuur en het installeren van de EDBA om synergie tussen economisch kansrijke initiatieven te bevorderen. De speerpunten in het beleidsplan werden gevisualiseerd in deze video.

Sterkste groei
De gezamenlijke inspanningen van de VOA met betrokken partijen als de gemeente Alphen aan den Rijn en andere organisaties om de doelstellingen te realiseren, hebben hun vruchten afgeworpen. De Alphense regio vertoont vier jaar na de implementatie van het beleidsplan - samen met de Goudse regio - niet alleen de sterkste economie groei in de Randstad; maar zelfs in heel Nederland, zo meldde het Algemeen Dagblad op dinsdag 9 juli. Daarbij werd gerefereerd aan de uitkomsten van een onderzoek naar regionale economiecijfers door ING.

Trots
In een eerste reactie liet VOA-voorzitter Eric Carree weten blij te zijn met de uitkomst. “Dit is het resultaat van focus op de doelstellingen en samenwerking. Die zijn allebei onmisbaar wanneer je doelen daadwerkelijk wilt bereiken. Het doet me echt plezier dat onze visie van vier jaar geleden tot deze vooraanstaande positie heeft geleid. Naar mijn idee heeft de EDBA daar een belangrijke rol in gespeeld. Daarin komen verschillende economische partners samen om doelgericht en doeltreffend samen te werken. Ik ben werkelijk trots dat we mede daardoor op de eerste plaats staan. Nu is het zaak om die plek vast te houden en onze positie verder uit te bouwen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Klik hier voor het volledige onderzoek van ING.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!