Pixabay

Regio Holland Rijnland introduceert deelauto

Vanaf maandag 27 januari kun je jouw auto delen met inwoners van gemeenten in de regio Holland Rijnland, het samenwerkingsverband van dertien gemeenten. Via een autodeelplatform kun je dan de beschikbaarheid van deelauto’s zien.

Het delen van jouw auto is hip omdat het een milieuvriendelijk en sociaal alternatief is, vooral als je weinig gebruikmaakt van jouw auto. Volgende week wordt de campagne ‘Mijn Auto, Jouw Auto’ afgetrapt door wethouder Leo Maat. Inwoners van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude kunnen dan een deelauto uitproberen.

Wethouder Leo Maat, wethouder duurzaamheid in Alphen en ambassadeur duurzame mobiliteit van de regio Holland Rijnland, laat weten voorstander van de deelauto te zijn. Met een deelauto maak je namelijk bij elke reis een bewustere keuze om de auto wel of niet te gebruiken, wat zorgt voor minder uitstoot, minder files, minder parkeerdruk en meer ruimte voor groen, aldus Maat.

Op deze website kun je vanaf 27 januari zien of een deelauto bij jou past en kun je de beschikbaarheid zien van deelauto’s bij jou in de buurt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:01

Magazijnopruiming op 28 en 29 februari bij Gek van Fietsen

Het fietsseizoen barst bijna los. De nieuwe modellen druppelen binnen en dat betekent dat er ruimte gemaakt moet worden in de showroom. Daarom is er bij Gek van Fietsen op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari een grote magazijnopruiming. Hoge kortingen op een groot deel van het assortiment sportieve fietsen en e-bikes!

Overige gisteren 15:01

Audities voor Alphens Sinterklaas Journaal geopend

Op maandag 24 februari is de inschrijving voor de audities van Het Alphens Sinterklaas Journaal van start gegaan. De Alphense serie gaat al weer het tiende seizoen in dit jaar, een jubileum!

Economie gisteren 13:59

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.