Pixabay

Regio Holland Rijnland introduceert deelauto

Vanaf maandag 27 januari kun je jouw auto delen met inwoners van gemeenten in de regio Holland Rijnland, het samenwerkingsverband van dertien gemeenten. Via een autodeelplatform kun je dan de beschikbaarheid van deelauto’s zien.

Het delen van jouw auto is hip omdat het een milieuvriendelijk en sociaal alternatief is, vooral als je weinig gebruikmaakt van jouw auto. Volgende week wordt de campagne ‘Mijn Auto, Jouw Auto’ afgetrapt door wethouder Leo Maat. Inwoners van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude kunnen dan een deelauto uitproberen.

Wethouder Leo Maat, wethouder duurzaamheid in Alphen en ambassadeur duurzame mobiliteit van de regio Holland Rijnland, laat weten voorstander van de deelauto te zijn. Met een deelauto maak je namelijk bij elke reis een bewustere keuze om de auto wel of niet te gebruiken, wat zorgt voor minder uitstoot, minder files, minder parkeerdruk en meer ruimte voor groen, aldus Maat.

Op deze website kun je vanaf 27 januari zien of een deelauto bij jou past en kun je de beschikbaarheid zien van deelauto’s bij jou in de buurt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.