Gemeente Alphen aan den Rijn

Reisdocumenten aanvragen niet mogelijk op 29 en 30 juli 2021

Vanwege de overgang naar een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart is het op donderdag 29 juli vanaf 11:00 uur en op vrijdag 30 juli niet mogelijk om een identiteitskaart of paspoort aan te vragen.

Het afhalen van eerder aangevraagde documenten is wel mogelijk. Voor de overige dienstverlening van Burgerzaken kun je wel een afspraak inplannen.

Nieuw model Nederlandse identiteitskaart

Om de Nederlandse identiteitskaart veiliger te maken, wordt deze vernieuwd. In januari is er al een chip aan de kaart toegevoegd, waarmee je kunt inloggen via DigiD. Vanaf maandag 2 augustus wordt de Nederlandse identiteitskaart verder vernieuwd. Zo bevat de identiteitskaart twee vingerafdrukken van de kaarthouder en een QR-code met het burgerservicenummer (BSN).

Opname vingerafdrukken

De identiteitskaart bevat vanaf 2 augustus twee verplichte vingerafdrukken van de kaarthouder in de chip. Voor de opname van de vingerafdrukken gelden dezelfde regels en uitzonderingen als nu voor de paspoorten.

Overgang van oud naar nieuw

Voor de overgang van oud naar nieuw moet landelijk het aanvraagproces worden aangepast, waardoor het tijdelijk niet mogelijk is om identiteitskaarten of paspoorten aan te vragen. Als je vanaf 2 augustus een identiteitskaart aanvraagt, dan krijg je het nieuwe model. Identiteitskaarten die vóór 29 juli 11:00 uur zijn aangevraagd, worden nog uitgegeven volgens het huidige model.

Huidige identiteitskaart blijft geldig

Jouw huidige ID-kaart blijft gewoon geldig tot de datum die er op staat.

Vragen

Heb je vragen over dit bericht? Neem dan contact op met team Burgerzaken via telefoonnummer 14 0172.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.