Gemeente Alphen aan den Rijn

Reisdocumenten aanvragen niet mogelijk op 29 en 30 juli 2021

Vanwege de overgang naar een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart is het op donderdag 29 juli vanaf 11:00 uur en op vrijdag 30 juli niet mogelijk om een identiteitskaart of paspoort aan te vragen.

Het afhalen van eerder aangevraagde documenten is wel mogelijk. Voor de overige dienstverlening van Burgerzaken kun je wel een afspraak inplannen.

Nieuw model Nederlandse identiteitskaart

Om de Nederlandse identiteitskaart veiliger te maken, wordt deze vernieuwd. In januari is er al een chip aan de kaart toegevoegd, waarmee je kunt inloggen via DigiD. Vanaf maandag 2 augustus wordt de Nederlandse identiteitskaart verder vernieuwd. Zo bevat de identiteitskaart twee vingerafdrukken van de kaarthouder en een QR-code met het burgerservicenummer (BSN).

Opname vingerafdrukken

De identiteitskaart bevat vanaf 2 augustus twee verplichte vingerafdrukken van de kaarthouder in de chip. Voor de opname van de vingerafdrukken gelden dezelfde regels en uitzonderingen als nu voor de paspoorten.

Overgang van oud naar nieuw

Voor de overgang van oud naar nieuw moet landelijk het aanvraagproces worden aangepast, waardoor het tijdelijk niet mogelijk is om identiteitskaarten of paspoorten aan te vragen. Als je vanaf 2 augustus een identiteitskaart aanvraagt, dan krijg je het nieuwe model. Identiteitskaarten die vóór 29 juli 11:00 uur zijn aangevraagd, worden nog uitgegeven volgens het huidige model.

Huidige identiteitskaart blijft geldig

Jouw huidige ID-kaart blijft gewoon geldig tot de datum die er op staat.

Vragen

Heb je vragen over dit bericht? Neem dan contact op met team Burgerzaken via telefoonnummer 14 0172.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.