Relatief weinig zonnepanelen in gemeente Alphen

Uit onderzoek van zonnepanelenleverancier Zonneplan blijkt dat er relatief weinig zonnepanelen op de daken in de gemeente Alphen aan den Rijn liggen. Per inwoner is dat op dit moment 0,46 zonnepaneel.

Hiermee staat de gemeente Alphen aan den Rijn op plek 292 van alle 380 gemeenten in Nederland. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat Alphen wel een gemeente is met veel potentie voor zonne-energie.

Tussenstand
Vergeleken met andere gemeenten uit de provincie Zuid-Holland presteert Alphen aan den Rijn matig. Zoeterwoude, de koploper uit de provincie, heeft namelijk 1,38 zonnepaneel per inwoner en neemt hiermee plek 36 van Nederland in. Het landelijk gemiddelde ligt volgens Zonneplan op 0,79 zonnepaneel per inwoner.

Zonneplan heeft de daken van koopwoningen in Alphen voor zonnepanelen recentelijk onderzocht. De ongeschikte woningen met een rieten dak, teveel schaduw, een rijksmonument of flats zijn niet meegenomen. De conclusie is dat 17.132 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Van de geschikte koopwoningen hebben 1.728 een zonnepaneleninstallatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Feestmaand

Het is net Sinterklaas geweest en de Kerstman is zich al aan het voorbereiden. Op het dorp zie je feestelijke etalages, in het winkelcentrum kerstbomen, in de supermarkt kerstbroden, op tv kerstfilms en op facebook kerstfoto’s en kerstverhalen.

Politiek gisteren 14:38

Miljoenenprojecten woningen en wegen

Elk jaar wordt een 'lijst' gemaakt met welke grote projecten op stapel staan in gemeente Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om woningbouw, bijvoorbeeld het masterplan voor de Gnephoek, en om infrastructuur, bijvoorbeeld de aanleg van de Bodegravenboog en doorfietsroutes. De lijst het MIPWI en wordt regelmatig bijgesteld.