CDA Alphen aan den Rijn

Relus Breeuwsma (39) wethouder voor CDA in Alphen aan den Rijn

Donderdag presenteerde de coalitie van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 het akkoord ‘Zichtbaar en dichtbij: Samen bouwen aan een duurzame en vitale gemeente’. Langs dit programma zal het nieuwe college van burgemeester en wethouders uitvoering geven aan ambities op het terrein van onder meer woningbouw, duurzaamheid, financiën en het beheer van de openbare ruimte. 

De Alphense CDA-fractie heeft Relus Breeuwsma (39) uit Hazerswoude-Dorp naar voor geschoven als wethouder voor het gevormde college van burgemeester en wethouders in Alphen aan de Rijn. Hij was tot zijn benoeming als wethouder werkzaam als manager binnen Rijkswaterstaat. Eerder was hij politiek adviseur in Rotterdam en tot vorig jaar ook landelijk- en provinciaal partijbestuurder voor de Christendemocraten. 

Nieuw gezicht in de Alphense politiek

Fractievoorzitter Jeroen van Gool is blij met Breeuwsma als nieuwe wethouder namens het CDA: “Na het aangekondigde vertrek van Kees van Velzen en Han de Jager zijn we als CDA op zoek gegaan naar een opvolger. In de Alphense politiek is Relus weliswaar een nieuw gezicht maar wij kennen hem binnen het CDA al veel langer. Hij zal zich snel thuis zal voelen in en – vooral – buiten het stadhuis. Hij komt uit een ondernemend gezin en zal met de kansrijke sectoren in Alphen aan den Rijn zoals toerisme, logistiek en agro snel opzoeken en met hen in gesprek gaan.”  

Ook afdelingsvoorzitter Marly de Blaeij is blij met de kandidatuur: “Relus is een echte CDA-er die zich de afgelopen jaren in verschillende functies heeft ingezet voor het CDA. Hij beschikt ook over een groot netwerk waarmee we als gemeente ons voordeel kunnen doen.” Breeuwsma zal als derde locoburgemeester verantwoordelijk worden voor onder meer toerisme, recreatie, mobiliteit, milieu, openbare ruimte en is coördinerend wethouder van het buitengebied. 

Breeuwsma laat in een eerste reactie weten het eervol te vinden dat de fractie hem het vertrouwen heeft gegeven. “Ik heb veel zin om aan de slag te gaan voor de inwoners en ondernemers in onze gemeente. Het is een roerige tijd en er is behoefte aan een betrokken en bereikbare gemeente. Die verantwoordelijkheid neem ik graag op me samen met de collega’s in het toekomstige college.” 

Over Relus Breeuwsma

Relus Breeuwsma (Leeuwarden, 1983) groeide op in Friesland. De politieke interesse werd gevoed door zijn grootvader die het wethouderschap combineerde met het boerenbedrijf. Breeuwsma studeerde Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en behaalde later zijn doctoraal Public management in Leiden. Na zijn opleidingen werkte hij op het landelijk CDA-hoofdkantoor, bij de gemeente Rotterdam en de Haagse Hogeschool. Daarnaast vervulde hij een bestuurlijke rol binnen de publieke omroep en het CDA. Tot zijn benoeming als wethouder was Breeuwsma manager bij Rijkswaterstaat in Noord-Holland. Sinds vier jaar woont hij in het buitengebied van Hazerswoude-Dorp. Hij is getrouwd en heeft twee dochters. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 17:09

Vier de liefde bij McDonald's Alphen aan den Rijn

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Om die dag te vieren organiseert McDonald's op 14 februari diverse leuke acties. Wil jij weten wat je kan verwachten die dag? Lees dan snel verder.

Politie en handhaving vandaag 16:18

Sorteerbedrijf treft mogelijk explosief aan

Op vrijdagochtend 27 januari werd de politie naar een bedrijf, gespecialiseerd in het sorteren van metalen, aan de Tankval in Alphen aan den Rijn gestuurd. Medewerkers van het sorteerbedrijf hadden hier tijdens werkzaamheden mogelijk een explosief aangetroffen.

Werkzaamheden vandaag 15:24

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

Politie en handhaving vandaag 14:33

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

Advertorial Werken vandaag 13:39

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Politie en handhaving vandaag 12:46

Auto-inbraak Kerk en Zanen: dashboard van een BMW verwijderd

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden in Kerk en Zanen. De daders gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben het dashboard van de BMW meegenomen.