CDA Alphen aan den Rijn

Relus Breeuwsma (39) wethouder voor CDA in Alphen aan den Rijn

Donderdag presenteerde de coalitie van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 het akkoord ‘Zichtbaar en dichtbij: Samen bouwen aan een duurzame en vitale gemeente’. Langs dit programma zal het nieuwe college van burgemeester en wethouders uitvoering geven aan ambities op het terrein van onder meer woningbouw, duurzaamheid, financiën en het beheer van de openbare ruimte. 

De Alphense CDA-fractie heeft Relus Breeuwsma (39) uit Hazerswoude-Dorp naar voor geschoven als wethouder voor het gevormde college van burgemeester en wethouders in Alphen aan de Rijn. Hij was tot zijn benoeming als wethouder werkzaam als manager binnen Rijkswaterstaat. Eerder was hij politiek adviseur in Rotterdam en tot vorig jaar ook landelijk- en provinciaal partijbestuurder voor de Christendemocraten. 

Nieuw gezicht in de Alphense politiek

Fractievoorzitter Jeroen van Gool is blij met Breeuwsma als nieuwe wethouder namens het CDA: “Na het aangekondigde vertrek van Kees van Velzen en Han de Jager zijn we als CDA op zoek gegaan naar een opvolger. In de Alphense politiek is Relus weliswaar een nieuw gezicht maar wij kennen hem binnen het CDA al veel langer. Hij zal zich snel thuis zal voelen in en – vooral – buiten het stadhuis. Hij komt uit een ondernemend gezin en zal met de kansrijke sectoren in Alphen aan den Rijn zoals toerisme, logistiek en agro snel opzoeken en met hen in gesprek gaan.”  

Ook afdelingsvoorzitter Marly de Blaeij is blij met de kandidatuur: “Relus is een echte CDA-er die zich de afgelopen jaren in verschillende functies heeft ingezet voor het CDA. Hij beschikt ook over een groot netwerk waarmee we als gemeente ons voordeel kunnen doen.” Breeuwsma zal als derde locoburgemeester verantwoordelijk worden voor onder meer toerisme, recreatie, mobiliteit, milieu, openbare ruimte en is coördinerend wethouder van het buitengebied. 

Breeuwsma laat in een eerste reactie weten het eervol te vinden dat de fractie hem het vertrouwen heeft gegeven. “Ik heb veel zin om aan de slag te gaan voor de inwoners en ondernemers in onze gemeente. Het is een roerige tijd en er is behoefte aan een betrokken en bereikbare gemeente. Die verantwoordelijkheid neem ik graag op me samen met de collega’s in het toekomstige college.” 

Over Relus Breeuwsma

Relus Breeuwsma (Leeuwarden, 1983) groeide op in Friesland. De politieke interesse werd gevoed door zijn grootvader die het wethouderschap combineerde met het boerenbedrijf. Breeuwsma studeerde Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en behaalde later zijn doctoraal Public management in Leiden. Na zijn opleidingen werkte hij op het landelijk CDA-hoofdkantoor, bij de gemeente Rotterdam en de Haagse Hogeschool. Daarnaast vervulde hij een bestuurlijke rol binnen de publieke omroep en het CDA. Tot zijn benoeming als wethouder was Breeuwsma manager bij Rijkswaterstaat in Noord-Holland. Sinds vier jaar woont hij in het buitengebied van Hazerswoude-Dorp. Hij is getrouwd en heeft twee dochters. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphense Zendmast gisteren 17:18

Zendmast verlicht in regenboogkleuren voor verjaardag

Het is mogelijk om de Alphense zendmast te verlichten voor de verjaardag van een dierbare. De zendmast zal woensdagavond alle kleuren van de regenboog schijnen voor de 50e verjaardag van Monique.

Advertorial Evenement gisteren 16:23

Kom zaterdag 9 juli naar de Senzaa Summer Fair Party!

Het is bijna zover! Nog een aantal nachtjes slapen en dan zullen Gabriella van der Laan (Stylingbox), Monique van ’t Veer (MEAU vintage jewellery) en Danny Arts (Senzaa) iedereen van harte welkom heten bij Senzaa summer fair.

Calamiteiten gisteren 15:36

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben rond 01:30 uur vier nog onbekende personen geprobeerd een bedrijf aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn te overvallen. Tijdens de overval werd gebruik gemaakt van een vuurwapen en slagwapens.