Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Remco (34) zegt JA in de Horeca: “Als gasten genieten van mijn creaties krijg ik een enorme kick”

Al op de basisschool verkondigde Remco (34) dat hij later kok wilde worden. Passie en enthousiasme zaten er dus al vroeg in. En dat heeft hij nooit meer losgelaten. Inmiddels werkt Remco al jaren met veel plezier in de keuken bij Restaurant ’s Molenaarsbrug.

Toen Remco in 2016 aan de slag ging bij ’s Molenaarsbrug was hij al bekend met het restaurant. “In 2006-2007 heb ik een jaar als leerling gewerkt bij ’s Molenaarsbrug. Via school kreeg je opties waar je stage kon lopen en/of waar je je diploma voor leerling zelfstandig werkend kok kon behalen. Zo ben ik hier in Alphen aan den Rijn terecht gekomen”, vertelt hij. Waarom hij tien jaar later terugkeerde? “Het restaurant is zes dagen geopend en je werkt vijf dagen in de week. In overleg kan je een dag vrij nemen. Die flexibiliteit qua werkdagen is voor mij een reden geweest om terug te keren.”

Gastvrijheid, locatie en kwaliteit

Bovendien spreekt het concept van ’s Molenaarsbrug Remco erg aan. “Buiten onze mooie à la carte kaart waar onder andere een tournedos en onze huisgerookte zalm hardlopers zijn, serveren wij ook een maandelijks vijfgangenmenu. Deze wisselt om de maand en we werken seizoensgebonden. Dit concept is bij ons de afgelopen maanden een echte hype geworden. We zitten daarom ook dagelijks vol met het diner. De gasten die hierop afkomen zijn wisselend, van jonge stellen tot oudere echtparen. Wij hebben in ons restaurant voor ieder zijn of haar lunch of diner.”

’s Molenaarsbrug kent veel vaste gasten. Op de vraag waarom gasten vaak terugkeren naar ’s Molenaarsbrug, weet Remco wel een antwoord. “Wij staan voor een onbezorgd avondje uit, waarbij aan alles wordt gedacht. De gastvrijheid, aandacht en kwaliteit van de ingrediënten waar wij dagelijks mee werken, zorgen ervoor dat wij constante kwaliteit kunnen leveren aan onze gasten. Daar komt bij kijken dat we op een unieke locatie in Alphen aan den Rijn zitten, met een prachtige plek aan het water. Gastvrijheid, locatie en kwaliteit dus. Die combinatie is de reden dat we veel van onze gasten zien terugkomen naar ons restaurant.”

Veel ruimte voor creativiteit

Remco heeft het onwijs naar zijn zin bij ’s Molenaarsbrug. “Het is harstikke leuk om hier te werken. Het niveau spreekt mij aan. De ingrediënten waar wij mee werken zijn prachtig. Voor mij als kok is het verfrissend en uitdagend om daar elke dag iets moois en lekkers van op tafel te zetten. Om je eigen creaties en ideeën eruit te zien komen op een bord en gasten daar vervolgens van te zien genieten - dat is waar je het voor doet. Dat geeft die kick en adrenaline wat ik als kok zo gaaf vindt aan dit beroep”, glundert Remco. “En met de collega-koks maken we onder leiding van de chef altijd met elkaar een nieuwe kaart. Iedereen mag zijn of haar steentje bij dragen bij het verzinnen van deze gerechten. Dat geeft veel energie.”

Een goed team

Maar er is meer. “We werken met een leuke, enthousiaste en hardwerkende groep collega’s, wat de werkdagen helemaal compleet maakt. Zo af en toe hebben we ook een uitje buiten het werk om, waar we bijvoorbeeld met elkaar uit eten gaan, varen of een andere leuke activiteit gaan doen. Zo is en blijft de sfeer onderling goed, wat uiteindelijk de prestaties op de werkvloer verbetert. Als team zijn wij mede daardoor goed op elkaar ingespeeld. We kunnen elkaars werk moeiteloos overnemen!”

Remco zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij zijn nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Restaurant 's Molenaarsbrug. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-remco.png


Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.