Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Remco (34) zegt JA in de Horeca: “Als gasten genieten van mijn creaties krijg ik een enorme kick”

Al op de basisschool verkondigde Remco (34) dat hij later kok wilde worden. Passie en enthousiasme zaten er dus al vroeg in. En dat heeft hij nooit meer losgelaten. Inmiddels werkt Remco al jaren met veel plezier in de keuken bij Restaurant ’s Molenaarsbrug.

Toen Remco in 2016 aan de slag ging bij ’s Molenaarsbrug was hij al bekend met het restaurant. “In 2006-2007 heb ik een jaar als leerling gewerkt bij ’s Molenaarsbrug. Via school kreeg je opties waar je stage kon lopen en/of waar je je diploma voor leerling zelfstandig werkend kok kon behalen. Zo ben ik hier in Alphen aan den Rijn terecht gekomen”, vertelt hij. Waarom hij tien jaar later terugkeerde? “Het restaurant is zes dagen geopend en je werkt vijf dagen in de week. In overleg kan je een dag vrij nemen. Die flexibiliteit qua werkdagen is voor mij een reden geweest om terug te keren.”

Gastvrijheid, locatie en kwaliteit

Bovendien spreekt het concept van ’s Molenaarsbrug Remco erg aan. “Buiten onze mooie à la carte kaart waar onder andere een tournedos en onze huisgerookte zalm hardlopers zijn, serveren wij ook een maandelijks vijfgangenmenu. Deze wisselt om de maand en we werken seizoensgebonden. Dit concept is bij ons de afgelopen maanden een echte hype geworden. We zitten daarom ook dagelijks vol met het diner. De gasten die hierop afkomen zijn wisselend, van jonge stellen tot oudere echtparen. Wij hebben in ons restaurant voor ieder zijn of haar lunch of diner.”

’s Molenaarsbrug kent veel vaste gasten. Op de vraag waarom gasten vaak terugkeren naar ’s Molenaarsbrug, weet Remco wel een antwoord. “Wij staan voor een onbezorgd avondje uit, waarbij aan alles wordt gedacht. De gastvrijheid, aandacht en kwaliteit van de ingrediënten waar wij dagelijks mee werken, zorgen ervoor dat wij constante kwaliteit kunnen leveren aan onze gasten. Daar komt bij kijken dat we op een unieke locatie in Alphen aan den Rijn zitten, met een prachtige plek aan het water. Gastvrijheid, locatie en kwaliteit dus. Die combinatie is de reden dat we veel van onze gasten zien terugkomen naar ons restaurant.”

Veel ruimte voor creativiteit

Remco heeft het onwijs naar zijn zin bij ’s Molenaarsbrug. “Het is harstikke leuk om hier te werken. Het niveau spreekt mij aan. De ingrediënten waar wij mee werken zijn prachtig. Voor mij als kok is het verfrissend en uitdagend om daar elke dag iets moois en lekkers van op tafel te zetten. Om je eigen creaties en ideeën eruit te zien komen op een bord en gasten daar vervolgens van te zien genieten - dat is waar je het voor doet. Dat geeft die kick en adrenaline wat ik als kok zo gaaf vindt aan dit beroep”, glundert Remco. “En met de collega-koks maken we onder leiding van de chef altijd met elkaar een nieuwe kaart. Iedereen mag zijn of haar steentje bij dragen bij het verzinnen van deze gerechten. Dat geeft veel energie.”

Een goed team

Maar er is meer. “We werken met een leuke, enthousiaste en hardwerkende groep collega’s, wat de werkdagen helemaal compleet maakt. Zo af en toe hebben we ook een uitje buiten het werk om, waar we bijvoorbeeld met elkaar uit eten gaan, varen of een andere leuke activiteit gaan doen. Zo is en blijft de sfeer onderling goed, wat uiteindelijk de prestaties op de werkvloer verbetert. Als team zijn wij mede daardoor goed op elkaar ingespeeld. We kunnen elkaars werk moeiteloos overnemen!”

Remco zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij zijn nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Restaurant 's Molenaarsbrug. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-remco.png


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.