Alphense Boys

Remco Tuinenburg ook volgend seizoen hoofdtrainer Alphense Boys: “We gaan door met ons plan”

Ook tijdens het seizoen 2022/2023 is Remco Tuinenburg trainer van de zondagselectie van Alphense Boys. Het wordt alweer zijn derde jaar bij de hoofdklasser.

Voorzitter Dennis Captein: “Wij zijn met Remco destijds de weg ingeslagen om meer spelers uit onze jeugdopleiding in Boys 1 op zondag te krijgen. Hij verdient alle credits, als je ziet hoe hij daar gestalte aan geeft, samen met andere trainers en de mensen uit zijn staf. Ons plan gaat verder en we zijn heel blij dat Remco daar óók mee door wil.”

Al gebruikt hij er andere woorden voor, ze komen erop neer dat Tuinenburg zelf ook vindt dat hij ‘nog niet klaar is’ bij Alphense Boys. Het was drie jaar geleden zijn eerste club waar hij als hoofdtrainer aan de slag ging. “Met best wel een moeilijke opdracht: met zoveel mogelijk eigen jeugd goed meedraaien in de hoofdklasse. Dat lukt. Toen vorig jaar de competitie werd afgebroken stonden we virtueel bij de koplopers. Het vertrek van meer ervaren spelers hebben we na dat  seizoen weer goed kunnen opvangen met jonge spelers uit de eigen jeugdopleiding.”

Trots

“Voorheen werd vaak gezegd dat Alphense Boys vooral voor de bvo’s spelers opleidde. Inmiddels doen we dat óók voor ons eerste elftal”, vervolgt Remco. “Dat is iets waar Alphense Boys trots op kan zijn. Natuurlijk is het mooi dat jaarlijks talenten naar het betaald voetbal gaan, maar wat is er nu mooier voor de club als je ook wat van die talenten, die vanaf de o11 bij ons hebben gespeeld, later in het eerste elftal staan! Voor de spelers is het eerste ook een goed niveau om je te laten zien als je nog niet bent opgepikt door een BVO.”

Jeugdspelers zoals Milan Stiphout, Mike Bavelaar, Raychelo Fecunda en Tarik Zanaani maken al meerdere jaren deel uit van de zondagselectie. Onder Tuinenburg kwamen daar eerst Mike Mulder en Finn Brandt bij, vervolgens Khalid Kada en Frank van der Hoorn. Na dit seizoen maken in elk geval Lars Verzaal en Nabi Sayadi uit de o21 de overstap naar Boys 1. Tim van de Linden, Niklas Blesgraaf, Akif Hancer en Ceyhun Sabaoglu speelden óók al in de Boys-jeugd.

Voldoening

“Toen ik zelf 17 jaar was, waren er ook trainers die het aandurfden om mij op te stellen en mij de kans te geven”, zegt de nu 49-jarige Tuinenburg, die op een mooie keepers-carrière in het betaald- en topamateurvoetbal terug kan kijken. “Ik haal er veel voldoening uit om van (jonge) spelers betere voetballers te maken. En we zijn inderdaad met eigen jongens beter gaan voetballen: het is aanvallend, herkenbaar en leuk om te zien.”

“Daarnaast zie ik ook op allerlei andere fronten binnen Alphense Boys dat de betrokkenheid van leden bij het eerste elftal en bij de vereniging in het algemeen groeit. Dat is zeker niet alleen mijn verdienste, hoor. Het plan waar we aan werken, omarmen we met elkaar. Het laat zien dat Alphense Boys meer is dan een goeie jeugdopleiding. Het is een vereniging voor iedereen. Dat heeft inmiddels een mooie verbouwing van de kantine opgeleverd en de buitenkant krijgt ook een up date een Avondploeg die veel activiteiten organiseert, maar ook een technische commissie die op dit moment hard aan de toekomst van Boys 1 werkt. Ik vind het mooi om daar mijn steentje aan bij te dragen.”

Vervolg competitie

Vanzelfsprekend is de trainer blij dat binnen enkele weken de competitie wordt hervat. Het is de bedoeling van de KNVB dat het seizoen ‘gewoon’ wordt afgemaakt, wat volgens Tuinenburg een zware opgave gaat worden. Er is straks geen weekend meer vrij, als er nog afgelastingen komen moet er waarschijnlijk ook doordeweeks gevoetbald gaan worden en dat is een zware belasting. “Zeker voor jonge spelers zoals wij die hebben. De fysieke belasting staat haaks op wat wij op de trainerscursus leren over periodisering, opbouwen van ritme en dat soort zaken”, aldus Tuinenburg. “Maar het is natuurlijk wel wat we het liefste willen: de competitie helemaal spelen. We moeten afwachten welke andere scenario’s de KNVB bedenkt voor het geval dit toch niet zal lukken.”

Wat verder vooruitkijkend, is de trainer blij met de aankondiging van het gemengd voetbal per seizoen 23-24. Alphense Boys 1 zal overstappen naar het voetbal op zaterdagmiddag. “Om dan de hoofdklasse aan te kunnen, zullen we toch ook over enkele meer ervaren, volwassen spelers moeten beschikken. Ook dat is onderdeel van het plan waar we nu mee bezig zijn.” 

Bron: Alphense Boys


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen. 

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 10:19

Cultuurcoaches verbinden inwoners Alphen aan den Rijn

De cultuurcoaches van Parkvilla en Kwadraad maatschappelijk werk hebben de handen ineen geslagen om samen het project ‘Mijn Beeldende Ik’ te ontwikkelen. In vier creatieve workshops beeldende vorming zijn deelnemers aan de slag gegaan met het thema zelfbeeld.