Archieffoto
Blog Stadshart

RENÉ

In de nacht van 19 op 20 november is René van Rutten overleden. Een bijzondere man, die veel voor Alphen betekend heeft met zijn horeca-activiteiten.

Voor zijn bijdragen aan het Alphense centrum is hij nooit geëerd met een lintje, hoewel er velen zijn, die voor heel wat minder wel onderscheiden zijn. Zonder René was de Julianastraat de saaie straat gebleven, die het ooit was. Menig horecaondernemer profiteert van wat hij ooit is begonnen. Ik weet het, boekhouden en belasting waren niet zijn sterkste kant, maar ik heb zelden of nooit zo’n creatief mens meegemaakt.

Zomaar wat voorbeelden. Ooit had hij restaurant de Monnik (nu de Griek in de Raadhuisstraat). Toen er acties waren in de zorg en de mensen van het Rijnoord-ziekenhuis (nu Alrijne) tevergeefs 10% loonsverhoging eisten, hing René dwars over de straat spandoeken, die vertelden dat verplegend personeel bij hem 10% korting kreeg.

Wie had ooit gedacht dat je van een saai accountantskantoor, een geweldig visrestaurant annex grand café kon maken zoals je ze alleen in Parijs kon aantreffen? 

Christo pakte de Pont Neuf in Parijs in. Deze bijzondere vorm van kunst werd wereldnieuws. Binnen een paar dagen zorgde René (uit eigen portemonnee) ervoor dat ook de Alphense brug werd ingepakt. Echt indrukwekkend!

In Amsterdam had je een beroemde discotheek IT. Toen de bekende eigenaar overleed werd Alle Hens aan de buitenkant zo “verbouwd”, dat het er uitzag als het Amsterdamse etablissement. Het leverde nog een rechtszaak op, kinderachtig genoeg.

Wie deed er ECHT iets terug voor zijn klanten? René! Nooit heb ik mooiere en uitbundiger kerstversiering gezien dan in zijn bedrijven. Wie veranderde zijn zaak in een complete skihut tijdens de winter? Wie stond aan de basis van de Juliana-feesten?

Zonder René van Rutten was Alphen nog steeds een slapend provinciestadje gebleven. Rust zacht en ik hoop dat de gemeente je postuum nog een erepenning geeft. Je hebt het verdiend René. Bedankt!

Machiel van der Schoot

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.