Archieffoto
Blog Stadshart

RENÉ

In de nacht van 19 op 20 november is René van Rutten overleden. Een bijzondere man, die veel voor Alphen betekend heeft met zijn horeca-activiteiten.

Voor zijn bijdragen aan het Alphense centrum is hij nooit geëerd met een lintje, hoewel er velen zijn, die voor heel wat minder wel onderscheiden zijn. Zonder René was de Julianastraat de saaie straat gebleven, die het ooit was. Menig horecaondernemer profiteert van wat hij ooit is begonnen. Ik weet het, boekhouden en belasting waren niet zijn sterkste kant, maar ik heb zelden of nooit zo’n creatief mens meegemaakt.

Zomaar wat voorbeelden. Ooit had hij restaurant de Monnik (nu de Griek in de Raadhuisstraat). Toen er acties waren in de zorg en de mensen van het Rijnoord-ziekenhuis (nu Alrijne) tevergeefs 10% loonsverhoging eisten, hing René dwars over de straat spandoeken, die vertelden dat verplegend personeel bij hem 10% korting kreeg.

Wie had ooit gedacht dat je van een saai accountantskantoor, een geweldig visrestaurant annex grand café kon maken zoals je ze alleen in Parijs kon aantreffen? 

Christo pakte de Pont Neuf in Parijs in. Deze bijzondere vorm van kunst werd wereldnieuws. Binnen een paar dagen zorgde René (uit eigen portemonnee) ervoor dat ook de Alphense brug werd ingepakt. Echt indrukwekkend!

In Amsterdam had je een beroemde discotheek IT. Toen de bekende eigenaar overleed werd Alle Hens aan de buitenkant zo “verbouwd”, dat het er uitzag als het Amsterdamse etablissement. Het leverde nog een rechtszaak op, kinderachtig genoeg.

Wie deed er ECHT iets terug voor zijn klanten? René! Nooit heb ik mooiere en uitbundiger kerstversiering gezien dan in zijn bedrijven. Wie veranderde zijn zaak in een complete skihut tijdens de winter? Wie stond aan de basis van de Juliana-feesten?

Zonder René van Rutten was Alphen nog steeds een slapend provinciestadje gebleven. Rust zacht en ik hoop dat de gemeente je postuum nog een erepenning geeft. Je hebt het verdiend René. Bedankt!

Machiel van der Schoot

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.