Advertorial Economie

Restaurant de Lelie meester in brunch- en lunchbuffetten

Al bijna 25 jaar bestaat het restaurant in het Europapark in Alphen aan den Rijn. Eigenaar Alex zag de wijk groeien en besloot de kans te wagen om een restaurant te openen.

Een restaurant waar de klanten terug komen voor het personeel, de rustige sfeer, kinderen welkom zijn en het terras uit de wind. Dit zijn allemaal kenmerken die restaurant de Lelie bijzonder maakt.

“Er stond nog helemaal niks in Kerk en Zanen toen wij hier begonnen. De Atlas was er nog niet en we keken zo naar het Europaplein. Het is een mooi locatie, hier in het park.”, vertelt eigenaar Alex van der Linde. “Een wijd uitzicht, een mooi terras, de perfecte locatie voor een restaurant! Het park was nog kaal toen wij hier kwamen en het was een bloedhete zomer toen we begonnen met bouwen in 1994.”

Alex is een geboren Alphenaar en woonde in de IJsselstraat. “Ik zag de wijk groeien en wilde al een tijd een eigen horecazaak. Ik heb de gemeente gebeld en de wethouder gevraagd of hij mij wilde bellen zodra ik een restaurant mocht beginnen in het Europapark. En hij heeft zich daar aan gehouden!” Met een kaart zijn zij naar het park gereden om de plek te bekijken. “Dat was wel een bijzonder moment, ik heb wel een traantje weggepinkt.” De bedoeling was dat de Lelie een theehuis zou worden maar inmiddels is het uitgegroeid tot wat het nu is. Een aantal jaar geleden heeft Alex het terras kleiner gemaakt, zodat ze het restaurant konden uitbreiden.

Toekomstplannen
“Ik heb nu bijna 25 jaar de zaak. Mijn dochter wilt misschien het stokje wel van mij overnemen, daarover zijn we nu druk in gesprek.”, aldus Alex. “Ik zou het geweldig vinden als zij de zaak over gaat nemen. Ik heb het nog heel erg naar mijn zin en heb een fijn team om mij heen dus stoppen wil ik zeker nog niet.”

De Lelie heeft veel vaste klanten. “We zien de gemiddelde leeftijd wel omhoog gaan, maar ik vind het alleen maar leuk als mensen terug blijven komen. We zien het nu ook dat kinderen hier hun bruiloft of verjaardag vieren, omdat bijvoorbeeld hun ouders dat ook hebben gedaan. Dat vind ik bijzonder om mee te mogen maken”, lacht Alex.

Brunch- en lunchbuffetten bij de Lelie
“Wij zijn meester in brunch- en lunchbuffetten”, vertelt Alex. Zeker voor grote groepen kan de Lelie veel betekenen. De Lelie regisseert de catering van begin tot eind, van het menu tot aan de versiering van de zaak. “Zo maken we er samen een gezellig gebeuren van”. Brunchen kan alleen bij het restaurant zelf, op afspraak. Maar een lunchbuffet kan op locatie worden georganiseerd.

De Lelie heeft een nieuwe folder voor de catering. Deze kun je bekijken op de website of telefonisch aanvragen om thuis te ontvangen. Bij een eerste bestelling vanaf €50,- ontvang je nu een gratis fles rode wijn. Deze actie is geldig tot en met 12 april 2019.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen gisteren 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.