Restaurant de Lelie

Restaurant De Lelie staat na ruim 30 jaar te koop

In 1994 opende Alphenaar Alex van der Linden, samen met zijn compagnon Bart van Leeuwen, de deuren van Restaurant De Lelie, gelegen naast het Europapark. Wat ooit begon als een bescheiden theehuis, groeide al snel uit tot een volwaardig restaurant, geliefd bij velen in de regio. Na ruim 33 jaar zijn de twee eigenaren klaar om het stokje door te geven aan de opvolger. 

Alex, een geboren ondernemer, schreef in 1994 een open sollicitatie naar de gemeente, waarin hij vroeg om het restaurant te mogen openen op de plek naast het Europapark. Zijn verzoek werd snel goedgekeurd, en eind 1994 opende De Lelie haar deuren. "En nu zijn we alweer 30 jaar verder," merkt Alex op, reflecterend op de tijd die voorbij is gevlogen.

Stokje overdragen

Het vrijstaande paviljoen, gelegen in de woonwijk Kerk en Zanen, staat momenteel te koop. Eigenaren Bart en Alex van der Linden willen graag het stokje overdragen aan toekomstige nieuwe eigenaren. Bart, 72 jaar oud, zegt: "Op een gegeven moment is het mooi geweest."

De Lelie door de jaren heen

Bart vertelt enthousiast: "Bij de opening was er zelfs een strandje aanwezig voor het restaurant. Helaas werd dit later gesloten door de gemeente vanwege problemen met blauwalg in de vijver." Het strandje was altijd een gezellige plek waar ouders op het terras konden ontspannen terwijl hun kinderen speelden bij de zwemvijver. Gedurende de jaren groeide het gebouw van De Lelie om aan de vraag te voldoen. De keuken werd uitgebreid en extra tafels werden geplaatst om de groeiende klantenkring te kunnen bedienen.

"We zijn langzaam op zoek naar een ondernemer die het stokje van ons wil overnemen. Er staan nog genoeg bruiloften gepland, dus daar hoeven mensen zich geen zorgen over te maken. Wel hopen we in de nabije toekomst een opvolger te vinden," aldus Alex. De vergunning voor de komende 25 a 30 jaar is laatst afgegeven. Dat betekent dat er voor de toekomstige koper genoeg tijd klaar staat!

Meer informatie over het pand is te vinden op de website van Klaassen Bedrijfsmakelaardij


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!