Restaurant de Zeeger doneert overig voedsel aan ‘Ik kook voor jou’
Dinsdag 29 september moest Restaurant de Zeeger vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken de deuren sluiten. Dit vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus. Door de plotselinge sluiting heeft het restaurant nog veel voedingsproducten over, welke ze doneren aan ‘Ik kook voor jou’.
‘Ik kook voor jou’
‘Ik kook voor jou’ is een initiatief gestart door Mariska van Vliet, waarbij er gekookt wordt voor mensen die het financieel zwaar hebben. Van Vliet wil deze mensen daarbij steunen door middel van het aanbieden van gratis gerechten of ingrediënten. Ze hoopt mensen daarmee een steuntje in de rug te geven en ook anderen te inspireren. Op het Facebookaccount worden dagelijks maaltijden en aanverwante artikelen voor de doelgroep geplaatst. Bij ‘Ik kook voor jou’ gaat het er niet om wie als eerste reageert, ze proberen eenieder te helpen en zullen dus verdelen wat er is.
Initiatief van Restaurant de Zeeger
Alphenaar Robert van den Bovenkamp staat volledig achter zijn beslissing om het voedsel te doneren. ‘’Bij restaurant de Zeeger hebben we duurzaamheid altijd hoog in het vaandel staan. Daarom werken we al een tijdje samen met ‘Ik kook voor jou’, ook toen we nog niet genoodzaakt waren om te sluiten. Het is natuurlijk een enorme domper dat wij zelf niet open kunnen, maar het is een goed alternatief waar ik volledig achter sta.’’
Door de onverwachte sluiting van het restaurant, is er veel eten over. ‘’We brengen dit in één keer naar de organisatie, zodat zij kunnen koken voor de mensen die het zelf niet kunnen betalen’’, laat Van den Bovenkamp weten. Door het eten te doneren aan ‘Ik kook voor jou’, hoopt het restaurant een breed publiek te helpen. ‘’Iedereen kan lid worden van de Facebookgroep.’’