Restaurant de Zeeger

Restaurant de Zeeger moet terras per direct sluiten: "Dit slaat helemaal nergens op"

Yes! Het terras mag open. Dat betekende vreugde bij Alphense horecaondernemers. Voor Restaurant de Zeeger was deze blijdschap echter van korte duur. Zaterdag om 12:00 uur stond de gemeente op de stoep met de boodschap dat zij hun terras per direct moesten sluiten. Dit tot frustratie van eigenaar Robert van den Bovenkamp. 

Sinds woensdag 28 april mogen restaurants hun terrassen weer openen voor gasten. Buitenterrassen van sportaccommodaties en -kantines zijn echter van deze versoepeling uitgesloten. Omdat Restaurant de Zeeger op een commercieel sportcomplex is gevestigd, vallen zij hier ook onder. Zij hadden het terras wel geopend, daarom stond de gemeente zaterdag om 12:00 uur op de stoep om mede te delen dat zij per direct het terras moesten sluiten. 

Frustratie 

Een vergelijkbare situatie deed zich voor afgelopen september. Toen werd tijdens een persconferentie aangekondigd dat restaurants vanaf 22:00 uur de deuren moesten sluiten. Sportkantines en commerciële sportaanbieders vormden een uitzondering op de regel, zij dienden de deuren van hun restaurant al om 18:00 uur te sluiten. Dit gold ook voor Restaurant de Zeeger. "Ik voel me echt zwaar rot", zei Van den Bovenkamp toen.

Dit gevoel heeft hij nu weer. En de frustratie is groot. "We zijn gewoon een restaurant. Het is niet dat we enkel open zijn voor golfers, er komen juist veel wandelaars en fietsers naar ons terras, vanuit de hele regio." Alle regels die gelden voor restaurants met betrekking tot het openstellen van het terras zijn dan ook keurig opgevolgd door Restaurant de Zeeger. "Het terras is zo ingericht dat er meer dan voldoende ruimte is. Er zit soms wel twee meter tussen in plaats van de verplichte 1,5 meter. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat mensen niet zomaar ons terras op kunnen lopen, net als bij andere restaurants", legt hij uit.

Maar omdat het restaurant op een commercieel complex gevestigd is, mag het terras niet open. "Alleen maar omdat we omringd zijn door sportfaciliteiten", zegt Van den Bovenkamp. En daar is hij het niet mee eens. "Bij een sportkantine van bijvoorbeeld een voetbalclub snap ik het. Als er dan twee teams tegen elkaar spelen heb je een te grote aanloop van mensen die in één keer het terras op komen, maar dat is bij ons niet zo. Er komen juist veel recreanten bij ons", zegt hij. "Het is naar mijn idee echt een principekwestie geworden, en daar zijn wij de dupe van. Het slaat helemaal nergens op."

Zorgen over toekomst

De horecaondernemer ziet de komende weken door de plotselinge sluiting van het terras niet heel rooskleurig tegemoet. "Hierdoor lopen we echt veel inkomsten mis. We zitten nu al zo lang in deze situatie, dat ik niet weet hoe we dit ooit nog kunnen overleven als we daar niet eens de kans voor krijgen", fronst hij. "De financiële steun die we zouden krijgen vanwege de regels die in september werden aangekondigd, hebben we nog niet eens gekregen. En de hoop dat dit snel op onze bankrekening wordt gestort is erg klein." Van den Bovenkamp hoopt dat hij snel open kan, maar hij ziet het somber in. "Ik ben bang dat we pas op z'n vroegst in juni weer open kunnen." 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.