Restaurant de Zeeger

Restaurant de Zeeger moet terras per direct sluiten: "Dit slaat helemaal nergens op"

Yes! Het terras mag open. Dat betekende vreugde bij Alphense horecaondernemers. Voor Restaurant de Zeeger was deze blijdschap echter van korte duur. Zaterdag om 12:00 uur stond de gemeente op de stoep met de boodschap dat zij hun terras per direct moesten sluiten. Dit tot frustratie van eigenaar Robert van den Bovenkamp. 

Sinds woensdag 28 april mogen restaurants hun terrassen weer openen voor gasten. Buitenterrassen van sportaccommodaties en -kantines zijn echter van deze versoepeling uitgesloten. Omdat Restaurant de Zeeger op een commercieel sportcomplex is gevestigd, vallen zij hier ook onder. Zij hadden het terras wel geopend, daarom stond de gemeente zaterdag om 12:00 uur op de stoep om mede te delen dat zij per direct het terras moesten sluiten. 

Frustratie 

Een vergelijkbare situatie deed zich voor afgelopen september. Toen werd tijdens een persconferentie aangekondigd dat restaurants vanaf 22:00 uur de deuren moesten sluiten. Sportkantines en commerciële sportaanbieders vormden een uitzondering op de regel, zij dienden de deuren van hun restaurant al om 18:00 uur te sluiten. Dit gold ook voor Restaurant de Zeeger. "Ik voel me echt zwaar rot", zei Van den Bovenkamp toen.

Dit gevoel heeft hij nu weer. En de frustratie is groot. "We zijn gewoon een restaurant. Het is niet dat we enkel open zijn voor golfers, er komen juist veel wandelaars en fietsers naar ons terras, vanuit de hele regio." Alle regels die gelden voor restaurants met betrekking tot het openstellen van het terras zijn dan ook keurig opgevolgd door Restaurant de Zeeger. "Het terras is zo ingericht dat er meer dan voldoende ruimte is. Er zit soms wel twee meter tussen in plaats van de verplichte 1,5 meter. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat mensen niet zomaar ons terras op kunnen lopen, net als bij andere restaurants", legt hij uit.

Maar omdat het restaurant op een commercieel complex gevestigd is, mag het terras niet open. "Alleen maar omdat we omringd zijn door sportfaciliteiten", zegt Van den Bovenkamp. En daar is hij het niet mee eens. "Bij een sportkantine van bijvoorbeeld een voetbalclub snap ik het. Als er dan twee teams tegen elkaar spelen heb je een te grote aanloop van mensen die in één keer het terras op komen, maar dat is bij ons niet zo. Er komen juist veel recreanten bij ons", zegt hij. "Het is naar mijn idee echt een principekwestie geworden, en daar zijn wij de dupe van. Het slaat helemaal nergens op."

Zorgen over toekomst

De horecaondernemer ziet de komende weken door de plotselinge sluiting van het terras niet heel rooskleurig tegemoet. "Hierdoor lopen we echt veel inkomsten mis. We zitten nu al zo lang in deze situatie, dat ik niet weet hoe we dit ooit nog kunnen overleven als we daar niet eens de kans voor krijgen", fronst hij. "De financiële steun die we zouden krijgen vanwege de regels die in september werden aangekondigd, hebben we nog niet eens gekregen. En de hoop dat dit snel op onze bankrekening wordt gestort is erg klein." Van den Bovenkamp hoopt dat hij snel open kan, maar hij ziet het somber in. "Ik ben bang dat we pas op z'n vroegst in juni weer open kunnen." 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.