Josh Walet

Restaurant Van der Valk Hotel Avifauna deels open

Vanaf maandag 11 mei is het restaurant van Van der Valk Hotel Avifauna weer open, maar wel in aangepaste vorm. “We zijn vooral heel blij dat er nu weer een lichtpuntje is, want het is een pittige tijd.” Vogelpark Avifauna zal nog even gesloten blijven.

Het restaurant in het hotel is vanaf maandag weer deels open. “We vinden het heel fijn dat we weer deels maaltijden aan kunnen bieden aan onze gasten. Dit doen we wel met een beperkte menukaart en tijd. We bieden bijvoorbeeld alleen in de ochtend en avond maaltijden aan. Het is vooral bedoeld voor de zakelijke hotelgasten. We willen hen de mogelijkheid bieden om ook in het hotel een maaltijd te nuttigen”, vertelt Joyce van der Valk.

Daarnaast worden er extra hygiënemaatregelen genomen en worden de maatregelen van het RIVM nauwlettend in de gaten gehouden. “Dit houdt onder meer in dat we het restaurant ruimer hebben opgezet, zodat er tussen de tafeltjes genoeg ruimte zit.”

Vogelpark Avifauna nog even gesloten

Maar hotelgasten kunnen Vogelpark Avifauna nog niet bezoeken tijdens hun verblijf in het hotel. Avifauna hoopt snel open te kunnen, maar moet nog even geduld hebben. “De opening gaat in samenwerking en overleg met de burgemeester en de veiligheidsregio, dus dat is nog even afwachten”, laat woordvoerder Pamela Stolze weten. Er wordt gehoopt dat de deuren van het vogelpark rond 1 juni open kunnen. 

Avifauna is blij dat het park binnenkort weer open kan. “De afgelopen weken ging de verzorging van de dieren gewoon door, maar achter gesloten deuren. Ook zijn deze maanden de mooiste periode van het jaar om in het park te zijn, want alles staat volop in bloei. We zijn blij dat we dit straks weer kunnen delen met onze bezoekers”, vertelt Pamela.

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan allerlei maatregelen. “We willen iedereen kunnen laten genieten van een veilig dagje uit. Daarom zijn we volop bezig met maatregelen. Als het park opengaat kunnen er bijvoorbeeld geen tickets worden verkocht aan de kassa, maar alleen online. Ook nemen we extra hygiënemaatregelen, werken we aan de informatievoorziening en kijken we naar de mogelijkheid van eenrichtingsverkeer.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.