Josh Walet

Restaurantweek: Osteria la Piazza

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer Osteria la Piazza, een nieuwkomer in de Alphens Restaurantweek.

Deze Osteria – een ander woord voor buurtrestaurant, maar dan zoals in Italië – opende recent zijn deuren en is de eerste Osteria die Alphen aan den Rijn rijk is. De Osteria wordt gerund door de familie Ceglia, die in 1985 vanuit Turijn naar Nederland verhuisde. Je vindt er een authentieke Italiaanse keuken, met veel invloeden uit de streken Puglia en Piermonte, waar hun roots liggen. Sandro, de eigenaar van het restaurant, maakt geen gebruik van fabriekswerk, alles maakt hij vers. Ambachtelijkheid staat dan ook centraal bij het Italiaanse restaurant.

De ambachtelijkheid van de gerechten komt ook terug in het meergangenmenu die Osteria la Piazza aanbiedt tijdens de Alphens Restaurantweek. Zij zullen Antipasto della Casa (verschillende voorgerechten van het huis), Poker di Pasta (vier soorten pasta) als hoofdgerecht en panna cotta of sgroppino als dessert serveren.

Wil jij op Italiaanse wijze dineren? Reserveer dan nu via: https://www.alphensrestaurantweek.nl/locatie/osteria-la-piazza.html 

Osteria la Piazza is gevestigd aan de Hooftstraat 25, 2406 GD Alphen aan den Rijn.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:01

Bouwen in de Gnephoekpolder is lange termijn planning

De provincie Zuid-Holland is tegen nieuwbouw in de Gnephoek. Daarnaast zijn aan de zuidrand bedrijven gevestigd die niet zomaar kunnen verhuizen. Bovendien is de gemeente  geen grondeigenaar. Op de lange termijn is de Gnephoekpolder echter de ideale locatie voor een nieuwe woonwijk aan de rand van Alphen-Stad.

Politiek gisteren 17:09

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

Verkeer en vervoer gisteren 16:40

Gratis gehandicaptenparkeerapp slaat nog niet aan

In juni 2019 had de gemeente Alphen aan den Rijn een primeur: als eerst gemeente van Nederland werd het mogelijk om te parkeren met een gratis gehandicaptenparkeerapp (GPA). Maar doordat een overgrote meerderheid van de kaarthouders de app nog niet gebruikt, moet een handhaver achter de nieuwe scanauto aanrijden.

Blog Opinie gisteren 16:01

Gelijkspel is een teleurstelling voor ARC, Alphense Boys haakt op alle fronten af

ARC kreeg zaterdag 15 februari bezoek van Capelle waarvan de uitwedstrijd redelijk simpel met 2-1 werd gewonnen. Dat zou dus op eigen veld opnieuw moeten kunnen, want de voormalige derde divisionist stond acht plekken lager op de ranglijst en moet hard knokken om een nieuwe degradatie te voorkomen.

Advertorial Cultuur gisteren 15:19

Voorjaarsvakantie in Parkvilla

Het is bijna vakantie! Op maandag 24 februari begint in Alphen de voorjaarsvakantie. Daarom draait Parkvilla twee leuke kinderfilms voor alle leeftijde: 'De Grote Boze Vos' en ‘Solan & Ludwig gaan naar de maan’.

Calamiteiten gisteren 14:53

Politie helpt jonge beschonken vrouwen

Afgelopen weekend hebben twee jonge vrouwen iets te diep in het glaasje gekeken. Zij konden niet meer op eigen kracht thuiskomen en hadden de hulp van de politie nodig.