Restauratie Steinmeyer orgel Adventskerk

Fonds Alphen en omstreken zegt € 20.000 toe aan restauratie Steinmeyer orgel Adventskerk.

Vanaf januari 2020 zal het reusachtige Steinmeyer orgel in de Adventskerk een noodzakelijke en grondige restauratie ondergaan. Kosten voor deze restauratie bedragen € 150.000. Een enorm bedrag, wat zonder de hulp van fondsen niet mogelijk is. Fonds Alphen en omstreken heeft maar liefst een bedrag van € 20.000 toegezegd.

“Met deze toezegging zijn we zeer verheugd”, zegt Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk die met de stichting onlangs ook een orgelpijp adopteeractie “Vol op het orgel” is gestart. “We hebben de hulp van fondsen hard nodig. Daarnaast voeren we ook zelf actie om het volledige restauratiebedrag dekkend te krijgen. Inmiddels staat de teller van deze actie ook al op ruim € 15.000.”

Fonds Alphen en omstreken ondersteunt jaarlijks maatschappelijk initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2018) ondersteunde het met bijna € 160.000 initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

“Wij zijn trots op dit machtige mooie instrument in de Adventskerk, trots dat het prachtig bespeeld wordt door o.a. stadsorganist Simon Stelling en trots dat het bij Alphen aan de Rijn hoort. We zijn ervan overtuigd dat veel Alphenaren dit markante gebouw met het unieke orgel willen behouden” zegt Jan de Kruijf.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:07

Sleutels van vernieuwde Groene Hart Lyceum overhandigd

Het vernieuwde Groene Hart Lyceum in Alphen is op vrijdag 25 september opgeleverd. Raymond Ophuis, hoofd huisvesting van SCOPE scholengroep, ontving de sleutels van het nieuwe gebouw uit handen van Martijn Du Prie, hoofdaannemer van Du Prie bouw en ontwikkeling.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:43

Tweede bodemonderzoek aardwarmte

Van eind september tot eind oktober 2020 vindt er in het noordoostelijk deel van de gemeente Alphen aan den Rijn een onderzoek plaats naar de mogelijke winning van aardwarmte.

Winactie Overige vandaag 12:45

Win een gesigneerd exemplaar van het kinderboek Ko de Kikker

All4houses en All4finance sponsorden de makers van het kinderboek Ko de Kikker - een vlucht naar Curacao. Het boekje werd onlangs overhandigd aan Jandino Asporaat. Samen met All4houses en All4finance geven wij drie gesigneerde exemplaren weg van Ko de Kikker in een mooi geschenkpakket!