Restauratie Steinmeyer orgel Adventskerk

Fonds Alphen en omstreken zegt € 20.000 toe aan restauratie Steinmeyer orgel Adventskerk.

Vanaf januari 2020 zal het reusachtige Steinmeyer orgel in de Adventskerk een noodzakelijke en grondige restauratie ondergaan. Kosten voor deze restauratie bedragen € 150.000. Een enorm bedrag, wat zonder de hulp van fondsen niet mogelijk is. Fonds Alphen en omstreken heeft maar liefst een bedrag van € 20.000 toegezegd.

“Met deze toezegging zijn we zeer verheugd”, zegt Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk die met de stichting onlangs ook een orgelpijp adopteeractie “Vol op het orgel” is gestart. “We hebben de hulp van fondsen hard nodig. Daarnaast voeren we ook zelf actie om het volledige restauratiebedrag dekkend te krijgen. Inmiddels staat de teller van deze actie ook al op ruim € 15.000.”

Fonds Alphen en omstreken ondersteunt jaarlijks maatschappelijk initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2018) ondersteunde het met bijna € 160.000 initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

“Wij zijn trots op dit machtige mooie instrument in de Adventskerk, trots dat het prachtig bespeeld wordt door o.a. stadsorganist Simon Stelling en trots dat het bij Alphen aan de Rijn hoort. We zijn ervan overtuigd dat veel Alphenaren dit markante gebouw met het unieke orgel willen behouden” zegt Jan de Kruijf.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige gisteren 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen gisteren 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie gisteren 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.