Josh Walet

Resultaten coronatesten afgelopen week: weinig personen testen positief

In de week van 22 tot en met 28 juni zijn er in de corona teststraten in de regio Hollands Midden in totaal 2969 coronatesten afgenomen. Hiervan is tot nu toe slechts 0,3% positief getest, in totaal 10 personen. Ook zijn er geen nieuwe coronaclusters ontstaan.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. Bij de vier corona teststraten in de regio zijn in totaal 2969 personen getest op het coronavirus in de afgelopen week. Hiervan bleek 0,3 procent van het aantal testen positief. “Dat is 1,3 procent minder dan de week ervoor. Een flinke daling, terwijl het aantal testen wel redelijk gelijk gebleven is”, aldus GGD Hollands Midden.

Daarnaast worden er ook testen afgenomen in zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Het aantal testen ligt daarmee in totaal op 3709. Hiervan zijn in totaal 38 personen besmet, wat neerkomt op 1,02 procent. In Alphen zijn de afgelopen week 452 testen uitgevoerd, waarvan 5 personen positief zijn getest. Dit komt neer op 1,1 procent.

GGD Hollands Midden is verheugd met de resultaten: “Wij zijn blij dat steeds minder mensen positief getest worden op corona. Wij hopen dat dit aantal blijft dalen, ook nu er versoepelingen zijn afgekondigd. Juist nu blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de gedragsregels houdt en zich bij milde klachten laat testen. Het landelijk callcenter en onze teststraten zijn dan ook 7 dagen per week geopend. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Milde klachten? Testen!

Bij ons callcenter krijgt GGD Hollands Midden regelmatig vragen over de coronatest. De vraag is dan ‘ik ben alleen verkouden, ik denk niet dat het corona is, moet ik me toch laten testen?’ en ‘kan ik vaker dan 1x gratis getest worden op corona?’. Het antwoord op beide vragen is ja!

GGD Hollands Midden: “Wij horen helaas steeds vaker dat mensen met milde coronaklachten gewoon naar buiten gaan en zich niet laten testen. ‘Het is gewoon een verkoudheid’, horen we dan. Als we doorvragen blijkt dat mensen denken dat ze maar één keer gratis getest kunnen worden. Ze bewaren die test dan liever voor als ze denken dat ze echt corona hebben.” Maar dit berust op een misverstand. “Je kan zo vaak als nodig is gratis getest worden op corona. Dus ook bij milde klachten: bel 0800-1202 en laat je testen. Want alleen zo weet je zeker of je corona-vrij bent. Doe het voor jezelf en voor je familie, vrienden en collega’s.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.