Josh Walet

Richting Koudekerk? Koudekerksebrug is tijdelijk buiten gebruik door aanvaring

Van plan om van Alphen aan den Rijn naar Koudekerk aan den Rijn te gaan via de Koudekerksebrug? Dat wordt lastig. Door een aanvaring is de brug tijdelijk buiten gebruik.

De Wilhelminabrug is tegen de Koudekerksebrug aangevaren. Huh? Ja, je leest het goed. Het brugdek van de Wilhelminabrug in Leiden is donderdagochtend weggehaald in verband met renovatie. Bij het vervoeren van het brugdek ging het echter mis. De boot waar het brugdek op stond voer hierbij tegen de Koudekerksebrug aan. Er wordt onderzoek gedaan naar eventuele schade.

Door de aanvaring met het transportschip is de brug sinds 13:30 uur buiten gebruik. Dit geldt zowel voor wegverkeer als voor de scheepvaart. Hoe lang de stremming precies gaat duren is nog niet bekend. Alphenaren die met de auto of per boot richting Koudekerk gaan, kunnen voorlopig dus nog geen gebruik maken van de Koudekerksebrug. Met de auto kun je het beste omrijden via de Koningin Máximabrug. Voor scheepvaart wordt dat een stuk lastiger.

UPDATE:

koudekerksebrug gestremd 2.jpeg

koudekerksebrug gestremd 4.jpeg

koudekerksebrug gestremd 6.jpeg

koudekerksebrug gestremd 3.jpeg

koudekerksebrug gestremd 5.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.