Advertorial Sport

Rik Suyver beëindigt zijn 42-jarig voorzitterschap

Vrijdag 22 juni heeft Stichting Alphens Tennispark (SAT) in Tenniscentrum Nieuwe Sloot afscheid genomen van haar voorzitter Rik Suyver. De genodigden keken terug op de 42-jarige periode waarin Suyver de voorzittershamer hanteerde.

Na jaren van omvangrijke uitbreidingen kenmerkten de laatste tien jaar zich door thema's die de sterk veranderende behoeften van racketsporters raakten. Na een decennium van afnemende ledenaantallen heeft de racketsport in Alphen aan den Rijn de wind weer in de zeilen. En ook met Godard Kloos als nieuw aangetreden voorzitter is Stichting Alphens Tennispark zich bewust van haar faciliterende en koersbepalende rol voor de squash- en tennisverenigingen in Alphen aan den Rijn. "Als je de windrichting niet kan veranderen, verander dan de stand van de zeilen."

Na mooie woorden van Kloos kreeg Suyver door secretaris Jannette Nieumeijer de titel 'ere-voorzitter' opgespeld. 

Trots
In de beginjaren van het voorzitterschap van Suyver werd tennis steeds populairder, waardoor er behoefte aan uitbreiding van tennisbanen binnen Alphen aan den Rijn ontstond. Suyver: "Tennispark TEAN groeide begin jaren tachtig uit zijn jasje en ook de roep om in de winter door te tennissen werd luider. Eerder werd er wel getennist in een ballonhal, maar met de aanleg van aanvankelijk zes indoor tennisbanen (heden: twaalf), een tennispark met twaalf gravelbanen (heden: veertien) en ook vijf squashbanen (heden: tien) realiseerden we aan de President Kennedylaan het moderne racketcentrum Nieuwe Sloot."

Suyver praat trots over zijn periode als het gaat om evenementen zoals de World Team Cup in 2014 en de mooie serie futures en challengers op tennispark TEAN. Hij ziet de toewijzing van het NK Tennis aan locatie Nieuwe Sloot komende december daarom ook als mooi compliment voor de inspanningen die diverse bestuurders van SAT de afgelopen decennia hebben verricht.   

Rik Suyver (70) is zelf nog actief tennisser en speelde in de jaren zeventig op hoog regionaal niveau. Met vrienden speelt hij wekelijks een partijtje tennis en daarmee zal hij na zijn vertrek betrokken blijven bij het Alphense tennis.

Anoniem en waardevol
Stichting Alphens Tennispark bestaat zeventig jaar. Haar missie is het zonder winstoogmerk bevorderen van de racketsporten in Alphen aan den Rijn. Sinds de oprichting wordt het bestuur geleid door een kern van vrijwillige bestuursleden, welke verder wordt aangevuld met de voorzitters van de tennisverenigingen ATC TEAN en TV Nieuwe Sloot. De tennisverenigingen ATC TEAN en TC Aarlanderveen worden door verhuur door de stichting gefaciliteerd, zodat zij optimaal invulling aan het verenigingsleven kunnen geven.

De locatie Nieuwe Sloot is in eigendom van de stichting en hier zijn de verenigingen TV Nieuwe Sloot en Squash Alphen actief. Verder komen hier spelers namens Padel Alphen uit in de landelijke competitie van deze jonge en snel groeiende sport. De stichting voorziet de verenigingen in hun sportfaciliteiten en verzorgt zelfstandig het onderhoud op de parken. 

Ontwikkelingen
Kloos is al enige jaren bestuurder en neemt vol ambitie de erfenis van 'de periode Suyver' als voorzitter over. Kloos: "Er lopen op dit moment verschillende interessante projecten. De verduurzaming van onze sportparken is er één van. Verduurzaming zal de komende jaren prominent op de agenda staan, waarbij we ook op zoek gaan naar partners, zoals bijvoorbeeld de gemeente."

De nieuwe voorzitter geeft de verenigingen graag de ruimte om hun eigen koers te varen en slaat tegelijkertijd een brug tussen verenigingen en partijen binnen of buiten de eigen organisatie. Verder dicht de stichting de nieuwe sport padel een grote toekomst toe in Nederland. Kloos: "De in 2016 aangelegde baan is continue bezet. Komende maanden zal tijdens de najaarscompetitie de baanbezetting met acht deelnemende teams verder toenemen. We hebben de ambitie om met het centrum Nieuwe Sloot een toonaangevende rol te vervullen voor deze jonge sport en daarom onderzoeken we de mogelijkheden tot uitbreiding op korte termijn." 


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 17:06

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Evenementen vandaag 15:43

Wet 'n Wild Beachfestival weer een groot succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het Wet 'n Wild Beachfestival plaats. Met grote namen zoals Benny Rodrigues en Jonna Fraser was het house en urban festival weer een groot succes.

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden.