Ritmische gymnasten RKSV Wilskracht scoren goed op internationale Friendship Cup

Afgelopen zaterdag nam de selectie ritmische gymnastiek van RKSV Wilskracht deel aan de internationale Friendship Cup in Alkmaar. Deze vriendschappelijke wedstrijd ritmische gymnastiek kende deelnemers uit Nederland, Luxemburg, België, Rusland en Noorwegen. Vooral de jongsten waren succesvol met 14 medailles, maar ook bij de junioren waren er twee podiumplekken.

De Friendship Cup is de eerste internationale vriendschappelijke wedstrijd na anderhalf jaar geen wedstrijden, voor een aantal was het een debuut op internationaal podium. En al was het soms nog even zoeken naar de vorm, de gehele selectie kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Medailles

De jongste deelneemster van Wilskracht, Sofiia Shirvanova, is nog maar vijf jaar en mocht bij de mini’s al gelijk op het podium klimmen om een zilveren medaille in ontvangst te nemen voor haar oefening zonder materiaal. Jane Koolwijk pakte het brons in 2013B, gevolgd door Maria Mokritskaya en Adelyn Jip op de vierde en vijfde plaats.

Bij de benjamins was er zilver voor Zoë Lammerse (2012B) en goud voor Michelle van der Sar (2011B). Annika Helder en Naomi Barbier-cuesta maakten het succes compleet door tweede en derde te worden bij de pre-junioren (2009B). Alle vier de meisjes voegden daar nog twee podiumplaatsen aan toe op de onderdelen zonder materiaal, hoepel of bal.

In het sterke veld bij de junioren, waarbij drie jaargangen om de podiumplekken strijden (2008-2007-2006), mochten Romy van Vliet, Lisa Oosterom en Femke Barhorst aan de start verschijnen. Romy (junioren B) en Lisa (junioren A) werden allebei netjes elfde. Femke Barhorst (junioren A) belandde net naast het podium op een vierde plek, maar mocht wel een gouden en bronzen medaille in ontvangst nemen voor de onderdelen knots en hoepel.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.

Onderwijs en opvang vandaag 14:52

Alphense scholieren sluiten maatschappelijke stage af met feest

Het afsluiten van je maatschappelijke stage voor school is altijd al een klein beetje feest, maar drie scholieren uit Alphen aan den Rijn namen dit wel héél letterlijk. Als laatste stageopdracht bij Poppodium MAX organiseren zij zaterdag 21 mei hun eerste echte ‘partynight’.