Ingezonden

Ritmische Gymnastiek Wilskracht sluit 2023 af met een reeks internationale successen

De ritmische gymnasten van Wilskracht sloten in november en december een zeer succesvol 2023 af met een reeks internationale successen. Er waren meerdere podiumplekken tijdens internationale competities in Nederland en Luxemburg.

De jonge talenten Zoë Lammerse en Adelyn Yip en de seniorengroep bestaande uit Lisa Oosterom, Annika Helder, Naomi Barbier-Cuesta, Romy van Vliet en Anna Andrenko hadden een podiumplek tijdens internationale competities in Nederland en Luxemburg. Femke Barhorst behaalde voor het eerst in de geschiedenis van de Alphense club een medaille tijdens een internationale FIG competitie. In Luxemburg mocht ze de bronzen medaille voor haar oefening met lint in ontvangst nemen in de categorie senioren FIG.

Succesvol wedstrijdseizoen

De Alphense vereniging kende een zeer succesvol wedstrijdseizoen. Zowel senior gymnaste Femke Barhorst als junior gymnaste Annika Helder werden Nederlands Kampioen allround. Romy van Vliet en Adelyn Yip werden bondskampioen in de eerste divisie en Lishena Battisti werd bondskampioen bij de senioren in de tweede divisie.

De deelname van Femke Barhorst aan de Europese Kampioenschappen in Baku, was eveneens een hoogtepunt. Nederland stuurde 20 jaar terug voor het laatst individuele gymnasten naar een EK. Na de kerstvakantie zullen de ritmische gymnasten starten met een nieuw wedstrijdseizoen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:24

Woensdag 28 februari opening informatiepunt Zorg en Welzijn in de Aarhof

Op woensdag 28 februari is het zover: het Informatiepunt Zorg en Welzijn opent haar deuren in winkelcentrum de Aarhof. Ze nodigen alle inwoners van Alphen aan den Rijn van harte uit om deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheid, waarbij ze een nieuwe fase van ondersteuning en samenwerking markeren.

Advertorial Film vandaag 14:21

Parkvilla Filmhuis trekt steeds meer bezoekers

Het Parkvilla filmhuis heeft maar liefst 46% bezoekers meer ontvangen in 2023 dan het jaar daarvoor. Het hoogste bezoekersaantal ooit. Ook 2024 heeft een goede start. Een speciale programmacommissie samen met programmeur Cindy van der Hoorn bepalen de titels. En met succes. Steeds meer mensen weten Parkvilla te vinden.  

20 van Alphen vandaag 13:02

Bereid je voor op de 20 van Alphen met deze tips!

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen? Wij zijn er om je te helpen! Met het evenement om de hoek, delen we graag essentiële tips om je optimaal voor te bereiden op deze dag. Lees verder hoe je jezelf kunt klaarstomen voor deze hardloopwedstrijd!

Overige vandaag 11:50

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.

Advertorial Overige vandaag 10:34

Kinderkledingbeurs zomer editie op vrijdag 8 maart!

Ook zin in de zomer? Vrijdagavond 8 maart kan je weer de leukste zomeroutfits scoren voor de kids. Zoals altijd gaat het om leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:16

Rijschool Toppie zoekt rij-instructeurs om hun team te versterken

Het behalen van je rijbewijs is een fantastisch moment. Eindelijk mag je dat felbegeerde document gaan halen en mag je de weg op. Om ervoor te zorgen dat je goed begeleid wordt naar je examen, werkt Rijschool Toppie met de meest ervaren instructeurs. Maar om al hun leden te kunnen helpen, is Rijschool Toppie op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs. Rijschool Toppie is zelfs bereid de opleiding tot rij-instructeur te betalen indien iemand deze nog niet heeft behaald.