Josh Walet

RIVM waarschuwt: ‘’Valse vaccinatie-uitnodiging uit naam van RIVM in omloop’’

Momenteel is er een nep e-mailbericht in omloop, waarin mensen namens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) worden uitgenodigd voor een vaccinatie tegen betalen. Het RIVM waarschuwt: ‘’Het RIVM verzendt uitnodigingen voor vaccinatie alleen per brief.’’

In het e-mailbericht staat dat de aanvraag voor vaccinatie in behandeling is bij Medicorps. Het RIVM benadrukt dat dit geen officieel bericht is van hen of van Medicorps. Het RIVM werkt namelijk niet samen met dit bedrijf en bovendien is het ontvangen van een coronavaccinatie gratis. Daarnaast verzendt het RIVM uitnodigingen uitsluitend per brief.

Wanneer je in de zorg werkt, ontvang je de uitnodiging via jouw werkgever. Mensen die door de huisarts worden gevaccineerd krijgen de uitnodiging via hen. Het RIVM benadrukt duidelijk: ‘’Vanuit het RIVM worden geen uitnodigingen per mail verstuurd.’’

Ontvangers van het bericht wordt dringend aangeraden niet op de links uit het bericht te klikken, het genoemde telefoonnummer niet te bellen en de e-mail te verwijderen.

Phishing coronavaccinatie


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.