Archieffoto Wilskracht

RKSV Wilskracht: ‘’Gewoon de leukste gymvereniging van Alphen’’

Niet alleen de horeca heeft het zwaar in deze tijd. Ook sportverenigingen hebben te maken met veel uitdagingen om coronaproof trainingen aan te kunnen bieden. Om de verenigingen extra te steunen, zet Alphens.nl regelmatig een vereniging in het zonnetje. Deze keer: RKSV Wilskracht.

RKSV Wilskracht is al ruim 100 jaar actief in Alphen aan den Rijn. Naast ritmische gymnastiek en turnen voorzien zij jong en oud van gezellige, maar ook serieuze lessen. Zo kunnen de peuters en kleuters hun ‘nijntje beweegt’ diploma halen, kunnen ouders met hun kinderen komen trainen en kunnen de leerlingen van basisscholen en middelbare scholen diverse lessen volgen.

Genoeg alternatieven

Tijdens de eerste lockdown mocht Wilskracht van de overheid helemaal niet meer binnen trainen. In het voorjaar zijn zij daarom een samenwerking gestart met Hockey Club Alphen en de gemeente Alphen aan den Rijn. Wilskracht mocht van de hockeyvelden gebruik maken voor de ritmische gymnastiek en turngroepen. ‘’We hebben toen vooral ingespeeld op conditietraining’’, laat Chantal weten. ‘’Het was niet ideaal, maar we waren blij dat we onze leden iets konden bieden.’’

Op dit moment kunnen de lessen voor kinderen onder de 18 jaar nog wel gewoon binnen doorgaan. ‘’Daar zijn we heel dankbaar voor.’’ De ritmische gymnastiek en de turngroepen zijn volop aan het trainen. ‘’Je merkt dat ze echt plezier hebben in de trainingen, het zou jammer zijn als dit dadelijk niet meer kan.’’

Wat maakt Wilskracht zo leuk?

Wilskracht is een toegankelijke vereniging. Ze staan altijd open om leuke dingen te ondernemen. Zo organiseerden zij vorig jaar een kerstdemonstratie, wedstrijden, kampen voor de selectiegroepen en sluiten zij het seizoen feestelijk af. ‘’Maar dit jaar is dat natuurlijk allemaal net iets anders.’’

‘’Wat ons zo speciaal maakt is dat wij in verschillende wijken in Alphen te vinden zijn.’’ Wilskracht heeft locaties aan de Havixhorst, Op Maat, Lupinesingel, De Oude Wereld en Vroonhoevelaan. ‘’Op deze manier is het voor de leerlingen niet nodig om heel Alphen door te gaan voor een training.’’

Daarnaast is er bij Wilskracht altijd ruimte voor lol en spel, maar kan er ook serieus getraind worden. ‘’Eigenlijk zijn wij gewoon de leukste gymvereniging van Alphen’’, lacht Chantal.

Wil je eens komen proberen of je sporten bij Wilskracht leuk vindt? Je bent van harte welkom om twee gratis proeflessen te volgen. Een inschrijfformulier kan je vragen aan de leiding van de les, of kun je hier downloaden: inschrijfformulier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.