Wilskracht

RKSV Wilskracht: ‘’Gewoon de leukste gymvereniging van Alphen’’

Niet alleen de horeca heeft het zwaar in deze tijd. Ook sportverenigingen hebben te maken met veel uitdagingen om coronaproof trainingen aan te kunnen bieden. Om de verenigingen extra te steunen, zet Alphens.nl regelmatig een vereniging in het zonnetje. Deze keer: RKSV Wilskracht.

RKSV Wilskracht is al ruim 100 jaar actief in Alphen aan den Rijn. Naast ritmische gymnastiek en turnen voorzien zij jong en oud van gezellige, maar ook serieuze lessen. Zo kunnen de peuters en kleuters hun ‘nijntje beweegt’ diploma halen, kunnen ouders met hun kinderen komen trainen en kunnen de leerlingen van basisscholen en middelbare scholen diverse lessen volgen.

Genoeg alternatieven

Tijdens de eerste lockdown mocht Wilskracht van de overheid helemaal niet meer binnen trainen. In het voorjaar zijn zij daarom een samenwerking gestart met Hockey Club Alphen en de gemeente Alphen aan den Rijn. Wilskracht mocht van de hockeyvelden gebruik maken voor de ritmische gymnastiek en turngroepen. ‘’We hebben toen vooral ingespeeld op conditietraining’’, laat Chantal weten. ‘’Het was niet ideaal, maar we waren blij dat we onze leden iets konden bieden.’’

Op dit moment kunnen de lessen voor kinderen onder de 18 jaar nog wel gewoon binnen doorgaan. ‘’Daar zijn we heel dankbaar voor.’’ De ritmische gymnastiek en de turngroepen zijn volop aan het trainen. ‘’Je merkt dat ze echt plezier hebben in de trainingen, het zou jammer zijn als dit dadelijk niet meer kan.’’

Wat maakt Wilskracht zo leuk?

Wilskracht is een toegankelijke vereniging. Ze staan altijd open om leuke dingen te ondernemen. Zo organiseerden zij vorig jaar een kerstdemonstratie, wedstrijden, kampen voor de selectiegroepen en sluiten zij het seizoen feestelijk af. ‘’Maar dit jaar is dat natuurlijk allemaal net iets anders.’’

‘’Wat ons zo speciaal maakt is dat wij in verschillende wijken in Alphen te vinden zijn.’’ Wilskracht heeft locaties aan de Havixhorst, Op Maat, Lupinesingel, De Oude Wereld en Vroonhoevelaan. ‘’Op deze manier is het voor de leerlingen niet nodig om heel Alphen door te gaan voor een training.’’

Daarnaast is er bij Wilskracht altijd ruimte voor lol en spel, maar kan er ook serieus getraind worden. ‘’Eigenlijk zijn wij gewoon de leukste gymvereniging van Alphen’’, lacht Chantal.

Wil je eens komen proberen of je sporten bij Wilskracht leuk vindt? Je bent van harte welkom om twee gratis proeflessen te volgen. Een inschrijfformulier kan je vragen aan de leiding van de les, of kun je hier downloaden: inschrijfformulier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”