Archieffoto Wilskracht

R.K.S.V. Wilskracht ontvangt € 2.000 van Fonds Alphen en omstreken voor nieuwe turnbrug

Goed nieuws voor de turnsters van de Alphense turnvereniging R.K.S.V. Wilskracht. Door een bijdrage van € 2.000 van Fonds Alphen en omstreken, konden zij een nieuwe turnbrug aanschaffen. 

Wilskracht heeft een nieuwe vrijstaande turnbrug aangeschaft. Dit was mogelijk door een bijdrage van Fonds Alphen en omstreken. De oude brug was al wat verouderd en was te klein voor de oudere en grotere turndames. Met deze nieuwe turnbrug kunnen zowel de jongere als de oudere turn dames de komende jaren weer veilig en met veel plezier trainen.

Omdat alle zalen in verband met de coronamaatregelen nog gesloten zijn, turnt Wilskracht momenteel nog op het terrein van zwembad de Hoorn, De Thermen2. Zodra de zalen weer open mogen kunnen de turndames hun verloren trainingsuren weer in gaan halen op deze splinternieuwe brug.

Fonds Alphen en omstreken

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2020) ondersteunde het met ruim € 260.000 initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport. Overigens werden, door corona, niet alle initiatieven ook uitgevoerd. Voor zover mogelijk hebben de aanvragers uitstel gekregen om hun initiatief op een later moment uit te voeren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.