Josh Walet

Robbert Bouman is de eerste containeradoptant van Alphen aan den Rijn

De sleutels van de afvalcontainers bij de rotonde Amerikalaan/Evenaar zijn op maandagmiddag 7 december overhandigd aan Robbert Bouman. Dit werd uiteraard gedaan op toepasselijke wijze: met een prikstok overhandigde wethouder Erik van Zuylen de sleutels aan de kersverse containeradoptant.

Onder andere Rotterdam en Den Haag werkten al met het concept van een containeradoptant. Na het succes in deze steden, heeft de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook besloten om een containeradoptant aan te wijzen. “De containerlocaties die inwoners adopteren blijven schoner en er wordt minder afval bijgeplaatst. Dit heeft een goede invloed op de leefbaarheid in de buurt”, zo luidt het argument van de gemeente.

Robbert Bouman is de eerste echte containeradoptant van Alphen. Uitgerust met een containersleutel, afvalgrijper, werkhandschoenen, bezem en een stoffer en blik zal Bouman op vrijwillige basis de containerplaats in zijn wijk schoonhouden. Daarnaast kan hij met een speciaal telefoonnummer met voorrang een melding maken als er iets aan de hand is, bijvoorbeeld wanneer een container stuk/vol is of wanneer er grofvuil naast de container staat.

Sticker: deze container is geadopteerd

Als in de gemeente Alphen aan den Rijn een containerlocatie wordt geadopteerd, komt er een sticker op de containers met de boodschap: deze container is geadopteerd door een buurtbewoner. Als de adoptant daar toestemming voor geeft, komt op de sticker ook de naam en eventueel een foto van de adoptant te staan. Buurtbewoners weten dan wie er voor een schone leefomgeving rondom de containers zorgt. De verwachting is dat dit een positieve invloed heeft op hun eigen gedrag.

De gemeente hoopt dat meer inwoners enthousiast zijn over dit vrijwilligerswerk en zich snel aanmelden als containeradoptant via alphenaandenrijn.nl/containeradopteren. Een van de Schone Buurt Coaches neemt dan contact met je op.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:37

Durf te dromen!

Koop een woning met 5% korting. Droom je van een eigen huis? Maar zijn koopwoningen op dit moment te duur voor je? Grijp dan jouw kans!