Rolstoeltennisster Diede de Groot wint bij US Open

Diede de Groot zorgt opnieuw voor Nederlands tennissucces. In het Louis Armstrong Stadium in New York heeft de 21-jarige nummer één van de plaatsingslijst, haar Japanse rivale Yui Kamiji, in twee sets verslagen. Haar winst op de US Open is na overwinningen op de Australian Open en Wimbledon al weer de derde Grand Slam titel van dit jaar.

De finale van de US Open startte zoals menig rolstoeltenniswedstrijd zich ontvouwt. Beide spelers wonnen elkaars service, want in de stoel ben je na je eigen opslag nou eenmaal in het nadeel. Vanaf de stand 3-2 in de eerste set wist de Nederlandse echter vier servicegames op rij te winnen, waardoor De Groot zich in een comfortabele positie richting de overwinning manoeuvreerde. De Groot liet Kamiji op de eigen service tot de laatste game kansloos en daarmee was de sterke 6-2 en 6-3 overwinning een feit.

Zaterdag was De Groot aan de zijde van haar Japanse rivale al winnaar van de titel in het dubbelspel. Het slordig spelende koppel had desondanks genoeg aan twee sets om 'Dutchies' van Koot en Buis van de titel af te houden.

Moeizaam
De Groot kende een moeizame voorbereiding op de US Open. In de week voorafgaand aan vrijwel elk Grand Slam toernooi spelen de wereldtoppers van het rolstoeltennis een Super Series toernooi. In de aanloop naar het grote werk in New York werd vorige week het toernooi in St. Louis gespeeld, waar de Groot in de halve finale verrassend werd uitgeschakeld door haar landgenote van Koot. Uitgerekend die zelfde nummer drie van de wereld, Aniek van Koot, was in New York de tegenstander in de eerste ronde.

De Groot: "Verliezen is nooit leuk, maar samen met Amanda heb ik de extra tijd die vrij kwam, benut door hard te trainen en door wedstrijden van tegenstanders te bekijken. Je ziet vanaf de kant toch weer andere dingen dan vanuit je stoel op de baan."

Het harde werken betaalde zich uit in twee klinkende overwinningen op de US Open.

Nieuwe Sloot
Het talent uit Oudewater weet zich door haar prestaties nu al verzekerd van de eerste plaats op wereldranglijst eind dit jaar. Dinsdag toont De Groot bij tenniscentrum Nieuwe Sloot rond 19.00 uur haar US Open-beker. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:06

Ernstig ongeval Amerikalaan

Er heeft een ernstige aanrijding plaatsgevonden op de Amerikalaan. Een vrouw (voetganger) is hierbij geschept door een personenauto.

Verkeer en vervoer gisteren 10:32

Nieuwe dienstregeling: wat zijn de gevolgen voor Alphen?

Vandaag, op zondag 15 december, is de nieuwe dienstregeling ingegaan. Niet alleen NS, maar ook Arriva voert wijzigingen door, onder andere om beter aan te sluiten op de nieuwe dienstregeling van NS. Wat betekent de nieuwe dienstregeling voor Alphen aan den Rijn?

Politiek 14 dec. 2019 15:29

Afvalstoffenheffing stijgt fors in Alphen aan den Rijn

De gemeentelijke afvalstoffenheffing gaat komend jaar met 9 procent omhoog. Ook in 2021 en 2022 zal dit ongeveer het geval zijn. Wethouder Kees van Velzen (financiën) kiest voor een verhoging in drie termijnen in plaats van een zeer forse verhoging in één keer.

Politiek 14 dec. 2019 15:16

Magneetvissen verboden in hele gemeente

Gemeente Alphen aan den Rijn verbiedt het populaire magneetvissen. Deze hobby is te gevaarlijk, zo meldt burgemeester Liesbeth Spies. Het risico bestaat dat wapens of munitie worden opgevist die recent zijn en niet uit de Tweede Wereldoorlog.

Evenementen 14 dec. 2019 12:46

Ontmoet de Kerstman bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 21 december van 13:00 tot 16:00 uur kun je bij Winkelcentrum de Baronie de Kerstman ontmoeten. De Kerstman verwelkomt iedereen om een foto met hem te maken en hij deelt heerlijke chocoladekransjes van Martinez Chocolatier uit!