Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.  

Terug in de tijd

De Romeinen hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op Alphen-Stad, dat in de Romeinse tijd bekendstond als Albaniana. Het castellum Albaniana, een kazerne van het Romeinse garnizoen, en het omringende dorp zijn in de vorige eeuw opgegraven. Deze opgravingen hebben veel belangrijke archeologische vondsten opgeleverd.

Ook andere locaties zoals Nigrum Pullum, het castellum met een Romeins dorp in Zwammerdam, en Hazerswoude-Rijndijk, hebben sporen van Romeinse bewoning aangetoond. De wereldberoemde Romeinse schepen van Zwammerdam zijn eveneens onderdeel van dit rijke verleden. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft haar plaats als belangrijk Romeins centrum bevestigd door haar opname in de Nedergermaanse Limes, sinds 2021 een Unesco Wereld Erfgoed.

Programma: Varen en een speurtocht

De Romeinse dag biedt een uitgebreid programma dat je meeneemt op een historische reis:

  • Romeinse Vaartochten: De dag begint met vaartochten op een rondvaartboot, geleid door een gids, een Romein en een troubadour. Vertrekkend vanaf 9:00 uur bij Restaurant Proto aan de Rijnkade, voeren deze tochten langs historische locaties en brengen ze de geschiedenis tot leven.
  • Speurtocht door het Alphense Centrum: Speciaal voor kinderen is er een interactieve speurtocht die hen langs belangrijke Romeinse bezienswaardigheden leidt, een educatieve ervaring in hun eigen stad.

Praktische informatie: 

  • Opstaplocatie vaartocht: Restaurant Proto, Rijnkade
  • Datum en tijd: Vrijdag 28 juni, start vanaf 9:00 uur
  • Locatie: Alphense stadshart
  • Aanmelding: De tickets voor alle tijdsloten zijn volledig uitverkocht.

De organisatie van deze Romeinse Dag is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn, Centrummanagement VOC, Cultuurpalet en Museumpark Archeon.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.