Pixabay

Ronald de Vos start petitie tegen testsamenleving: “Testevenementen zijn weggegooid geld”

Ronald de Vos, eigenaar van De Vos Danscentrum, is de petitie ‘zeg nee tegen een testsamenleving’ gestart. ‘’Ik liep al een tijdje met dit idee in mijn hoofd. Door het manifest van zorgbestuurders en artsen werd dit alleen maar versterkt en zo ben ik de petitie gestart.’’ 

Er is een budget van 925 miljoen vrijgesteld om te investeren in experimenten om te zien hoe de bevolking zich gedraagt binnen een testsamenleving. ‘’Dit is niet alleen weggegooid publiek geld, maar dient ook geen enkel doel. Je kan dit beter investeren in de gezondheid van de mens’’, stelt Ronald. 

De petitie verzoekt om te stoppen met investeren in experimenten die moeten leiden naar een test-maatschappij, en het hierdoor vrijgekomen bedrag te investeren in preventieve initiatieven die leiden tot een gezonde samenleving. ‘’Een testsamenleving is een samenleving die wij niet willen. Een gezonde samenleving kiest voor preventieve maatregelen’’, aldus Ronald. 

Hij vervolgt: ‘’Ik heb het altijd al geroepen. De samenleving kan pas weer open als het grootste gedeelte van de bevolking is gevaccineerd.’’ Ronald is van mening dat testevenementen weggegooid geld zijn. ‘’Want waar trek je de grens? Wat is een evenement? Is dat een festival of al een dagje op het terras? En mag je daar dan alleen heen met een negatieve test?’’ 

Ronald is zich ervan bewust dat er meerdere petities in de omloop zijn wat betreft onze vrijheid. ‘’Maar deze petitie gaat daadwerkelijk om het budget van 925 miljoen.’’ Ben jij het met Ronald eens? Dan kan je hier de petitie tekenen.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.