Rookwolken van grote brand in Hazerswoude tot in Alphen te zien

Het is menig Alphenaar al opgevallen dat er in de lucht flinke rookwolken te zien zijn. Dit komt vanuit een loods in Hazerswoude, waar momenteel een flinke brand woedt.

Aan de Hoogeveenseweg staat een groot deel van een loods in brand. De brandweer is met groot materieel ter plaatse. Volgens de brandweer staan er diverse machines in de loods. De banden van de tractoren die er staan zouden explosies veroorzaken. "We zetten in om het voorste deel te behouden. Dit deel wordt door een muur gescheiden van het brandende deel", aldus de brandweer. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. 

De brand is zo hevig dat de brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Er komt veel rook vrij bij de brand, wat ook bij Alphenaren niet onopgemerkt is gebleven. Op veel plekken in Alphen zijn de rookwolken namelijk goed te zien. De brandweer zet meetploegen in om de rook in de omgeving te monitoren. 

Vanwege de brand is de Hoogeveenseweg afgesloten tussen de rotonde bij Hazerswoude en de rotonde bij Benthuizen.

Foto's: Josh Walet 

IMG-20210221-WA0001.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!