Rookwolken van grote brand in Hazerswoude tot in Alphen te zien

Het is menig Alphenaar al opgevallen dat er in de lucht flinke rookwolken te zien zijn. Dit komt vanuit een loods in Hazerswoude, waar momenteel een flinke brand woedt.

Aan de Hoogeveenseweg staat een groot deel van een loods in brand. De brandweer is met groot materieel ter plaatse. Volgens de brandweer staan er diverse machines in de loods. De banden van de tractoren die er staan zouden explosies veroorzaken. "We zetten in om het voorste deel te behouden. Dit deel wordt door een muur gescheiden van het brandende deel", aldus de brandweer. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. 

De brand is zo hevig dat de brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Er komt veel rook vrij bij de brand, wat ook bij Alphenaren niet onopgemerkt is gebleven. Op veel plekken in Alphen zijn de rookwolken namelijk goed te zien. De brandweer zet meetploegen in om de rook in de omgeving te monitoren. 

Vanwege de brand is de Hoogeveenseweg afgesloten tussen de rotonde bij Hazerswoude en de rotonde bij Benthuizen.

Foto's: Josh Walet 

IMG-20210221-WA0001.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.