Rookwolken van grote brand in Hazerswoude tot in Alphen te zien

Het is menig Alphenaar al opgevallen dat er in de lucht flinke rookwolken te zien zijn. Dit komt vanuit een loods in Hazerswoude, waar momenteel een flinke brand woedt.

Aan de Hoogeveenseweg staat een groot deel van een loods in brand. De brandweer is met groot materieel ter plaatse. Volgens de brandweer staan er diverse machines in de loods. De banden van de tractoren die er staan zouden explosies veroorzaken. "We zetten in om het voorste deel te behouden. Dit deel wordt door een muur gescheiden van het brandende deel", aldus de brandweer. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. 

De brand is zo hevig dat de brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Er komt veel rook vrij bij de brand, wat ook bij Alphenaren niet onopgemerkt is gebleven. Op veel plekken in Alphen zijn de rookwolken namelijk goed te zien. De brandweer zet meetploegen in om de rook in de omgeving te monitoren. 

Vanwege de brand is de Hoogeveenseweg afgesloten tussen de rotonde bij Hazerswoude en de rotonde bij Benthuizen.

Foto's: Josh Walet 

IMG-20210221-WA0001.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:45

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 21 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de zesde editie van de Alphense Avond4Daagse en de opbouw van het Zomerspektakel aan het meer tot aan een onveilige busluifel en een klemgereden bestuurder. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Alphens Restaurantweek 2023 gisteren 14:53

Laatste kans: lever je bonnetje in en maak kans op een reis naar Jordanië

Deze maand vond de Alphens Restaurantweek plaats. Elf dagen lang kon je genieten van heerlijke meergangendiners voor een smakelijke prijs. Aan deze editie zat ook een avontuurlijke twist; met jouw etentje maak je namelijk kans op een reis. Lever nog snel je bonnetje in en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Kunst in Alphen gisteren 13:02

Kunst in Alphen: De zoektocht als vorm van belang

Wat staat er in Alphen aan den Rijn allemaal aan kunst? Om bewuster te worden van al het moois in Alphen zoekt Alphens het voor je uit: welke kunstenaar schuilt hierachter, wat is het verhaal erachter en waar is deze te zien?

Wonen en bouwen gisteren 11:17

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden

Weet jij nog dat je uit huis ging? Waarschijnlijk kreeg je hulp van je ouders, vrienden of familie en waren zij er als het even niet mee zat. Maar wat als je dat niet hebt?