Josh Walet

Route voor de Sinterklaasintocht is bekend

Zaterdag komt Sinterklaas aan in het centrum van Alphen aan den Rijn. Sint in Alphen, de organisatie van de intocht, heeft de route nu bekendgemaakt.

De route voor de intocht van Sinterklaas is bekendgemaakt. Sinterklaas zal de route beginnen bij het Rijnplein, waar hij samen met de Pieten aankomt. Daarna zal hij een route afleggen door de Sint Jorisstraat en de Castellumstraat. Via de Alphense Brug zal Sinterklaas zich vervolgens verplaatsen naar de Van Mandersloostraat, waarna hij richting de Hooftstraat en het Thorbeckeplein gaat. Via de Aarkade gaat de goedheiligman winkelcentrum De Aarhof in, waar hij langs alle winkels zal lopen. Aan de kant van de Van Boetzelaerstraat zal Sinterklaas De Aarhof uitkomen, waarna de route eindigt in de Raadhuisstraat.

Sinterklaas komt naar verwachting om 11:30 uur in Pakjesboot12 aan op het Rijnplein. De rondrit zal rond 12:00 uur starten en rond 15:00 uur afgelopen zijn. Meer weten over de Sinterklaasintocht? Check dan dit nieuwsbericht over het programma van de intocht. Waar ga jij staan langs de route?

route-sinterklaasintocht.jpg

Lees ook: Glutenvrije Pieten bij de Alphense sinterklaasintocht


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 15:11

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is weer de Week Zonder Afval. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours georganiseerd op 40 locaties in heel Nederland. Lokale gidsen laten dan zien bij welke winkels je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Ook in Alphen aan den Rijn zijn twee tours gepland.

Limesjaar 2022 gisteren 12:35

ROMEINEN Cananefaten

Toen het Alphense fort Albaniana in de eerste eeuw werd gebouwd, woonden er heel weinig mensen in wat nu Zuid-Holland is. Later werden bewoners bekend onder de naam Cananefaten. Deze bevolkingsgroep bewoonde vooral het huidige Westland en mondjesmaat waren er een paar losse nederzettingen langs de kust.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 11:27

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...