Roxanne Takken wint brons op NK Wegwielrennen

Afgelopen zaterdag heeft Roxanne Takken de bronzen medaille gewonnen in haar categorie meisjes 13 jaar op het NK Wegwielrennen in Ameide.

Na een bizar verlopen laatste ronde, waarin ze in de op één na laatste bocht (!) zelfs nog tegen het asfalt smakte, sprintte ze naar een knappe derde plaats! In de laatste paar ronden van de koers over 21 km. begon het te regenen, waardoor het parcours, wat voer over de Lekdijk en veelal klinkertjes, spiegelglad te worden! Een grote massale valpartij was het gevolg! Roxanne stond op en sprong weer op de fiets en werd zo nog knap 3e! De hele wedstrijd reed ze attent vooraan in de voorste groep van het peloton en heeft een aantal keren tevergeefs een aanval geplaatst. 

Dat het met de vorm van Roxanne goed zat bleek wel in de aanloop naar het NK; ze behaalde al diverse mooie prijzen in o.a. de Jeugdmeerdaagse van Emmen (2e) en in de Hammer-Youth op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard werd ze 3e. Afgelopen dinsdag reed ze nog een knap tijdrit clubrecord op de 4 ronden bij haar wielervereniging WV Avanti. Ze verbeterde de tijd met maar liefst 6 seconden!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.