Pixabay

RTC-toernooi bij KV Tempo was een groot succes

Gisteren, op Hemelvaartsdag, verwelkomde Tempo het jaarlijkse RTC-toernooi voor talenten in de U15-categorie. Het evenement vond plaats op de velden van de Alphense korfbalvereniging, waar maar liefst zestien vertegenwoordigende regioselecties speelden ze in het kader van ontwikkeling en spelplezier. Bovendien namen diverse talenten van Tempo zelf deel aan het toernooi. Het werd een drukke dag met teams uit alle delen van het land.

Jaarlijks worden RTC-selectieteams samengesteld in verschillende leeftijdscategorieën, verspreid over het hele land. Deze teams bieden talentvolle spelers de kans om naast hun reguliere clubactiviteiten een intensief jaarprogramma te volgen bij het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Het uiteindelijke doel is doorstroming naar hogere niveaus en zelfs nationale selecties.

Spelers uit het hele land

De dag was erg druk, met elke regio die zo'n 16 tot 20 spelers afvaardigde. In totaal waren er tussen de 250 en 350 kinderen aanwezig. Tempo meldt: "KNKV heeft Nederland opgedeeld in zes districten. Dit doen ze om de kweekvijver zo groot mogelijk te maken. De insteek van het KNKV is spelplezier en ontwikkeling. Er zijn dus ook geen uitslagen en standen bijgehouden."

Spelers vanuit het hele land deden mee aan het toernooi, met teams uit diverse regio's, waaronder RTC West, Noord, Zuid-West, Rijnland, Oost en Zuid. Vijf kinderen van Tempo C1 namen deel aan een van de regioteams: Evi, Timo, Yfke, Vince en Mees vertegenwoordigden met trots Tempo. Deze spelers nemen om de week deel aan intensieve trainingssessies met geselecteerde spelers van andere verenigingen uit de regio. Daarnaast nemen ze deel aan toernooien waar ze hun vaardigheden meten met leeftijdsgenoten van andere RTC's, een uitdagende maar leerzame ervaring.

Goede organisate

Voor Tempo is zo'n toernooi een flinke organisatie. "We hebben veel vrijwilligers die ons overal mee helpen. Er waren ook veel kinderen aanwezig voor het jeugdtoernooi. Aangezien veel mensen met de auto kwamen, was dat ook een hele logistieke uitdaging. Gelukkig hebben we dat ook opgelost", aldus een van de organisatoren. Het was een geslaagde dag, en de organisatie ontving veel lof voor het vlotte verloop van het toernooi.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.