Josh Walet

Ruim € 10.000 ingezameld met benefietconcert voor Oekraïne: “Ontzettend trots”

Op het podium in Theater Castellum stonden zondagmiddag diverse artiesten om belangeloos op te treden voor Oekraïne. Er is een flink bedrag opgehaald, namelijk ruim € 10.000.

Op grote schaal wordt hulp aangeboden voor Oekraïne. Het benefietconcert dat zondagmiddag plaatsvond in Alphen aan den Rijn is daar een mooi voorbeeld van. Initiatiefnemer van het benefietconcert was Rotaryclub Alphen. Castellum stelde de zaal gratis ter beschikking.

De presentatie was in handen van de Oekraïense Victoria Koblenko. Diverse lokale en landelijke artiesten klommen het podium op om belangeloos op te treden, waaronder actrice en cabaretière Sanne Wallis de Vries, de Alphense artiest Daya Hendrix en Trio Tangata met Aubrey Snell op de saxofoon. Ook Oekraïners die al in onze gemeente wonen of hier worden opgevangen, waren betrokken bij de samenstelling van het programma.

Het officiële eindbedrag is nog niet bekend, maar duidelijk is wel dat met het benefietconcert tot nu toe al € 10.000 is opgehaald. Alle opbrengsten worden ingezet om hulp in Oekraïne mogelijk te maken. “We zijn ontzettend trots op iedereen die zondagmiddag dit benefietconcert mogelijk heeft gemaakt én kaarten heeft gekocht”, laat Castellum weten. “Te veel namen om te noemen en het belangrijkste zijn eigenlijk de namen van al die mensen die hun huis en haard hebben moeten verlaten in verband met de oorlog in Oekraïne. Dé reden voor dit concert waarmee een flink bedrag is opgehaald.”

castellum benefietconcert.jpg

castellum benefietconcert 2.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 15:11

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is weer de Week Zonder Afval. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours georganiseerd op 40 locaties in heel Nederland. Lokale gidsen laten dan zien bij welke winkels je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Ook in Alphen aan den Rijn zijn twee tours gepland.

Limesjaar 2022 vandaag 12:35

ROMEINEN Cananefaten

Toen het Alphense fort Albaniana in de eerste eeuw werd gebouwd, woonden er heel weinig mensen in wat nu Zuid-Holland is. Later werden bewoners bekend onder de naam Cananefaten. Deze bevolkingsgroep bewoonde vooral het huidige Westland en mondjesmaat waren er een paar losse nederzettingen langs de kust.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 11:27

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...