Michael Verbeek / Castellum

Ruim 2.100 leerlingen van groep 1 en 2 bezoeken voorstelling in Castellum

Deze week bruist het van de energie in Castellum bij maar liefst elf voorstellingen van ‘Vreemde Vogel’ van Ellen Smets Theater. Tussen vrijdag 8 en donderdag 14 april maken ruim 2.100 leerlingen kennis met de magie van theater. “Voor velen is dit een allereerste bezoek aan een theater.”

Dankzij de succesvolle samenwerking tussen Stichting Cultuurpalet en Theater Castellum genieten niet alleen deze week ruim 2.100 leerlingen van een voorstelling, ook in mei en juni bezoeken leerlingen van groepen 3,4 en 8 een voorstelling die aansluit bij hun belevingswereld. 

Sommige leerlingen uit groep 1 en 2 van de 37 basisscholen uit de gemeente Alphen aan den Rijn komen verlegen binnen geschuifeld, met een vertrouwde knuffel stevig tegen zich aan gedrukt. Na een paar minuten zijn ze echter volledig in de ban van het verhaal, dat gaat over vriendschap, avontuur en nieuwe dingen ontdekken. “Met elkaar komen de kinderen erachter, dat vreemd zijn niet eng is, maar juist heel leuk en spannend. Een waardevolle les dankzij een lieve, fysieke voorstelling met livemuziek, poppentheater en veel humor.”

Directeur Marcel ’t Sas: “Alphen mag zich in de handen wrijven met de organisatie Cultuurpalet en de inzet van Cees Verboom. Nergens ben ik nog zo een enthousiaste deelname tegengekomen van scholen. Jeugdtheater is het allerbelangrijkste wat er is; het leert kinderen wat theater is en dat is van onschatbare waarde voor de toekomst, van het theater én van Alphen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”