Josh Walet

Ruim honderd Alphenaren lopen mee met lichtjestocht door het centrum

Opnieuw een vreedzaam protest door het Alphense centrum woensdagavond. Ruim honderd Alphenaren liepen mee met deze zogeheten lichtjestocht om hun onvrede over het huidige coronabeleid te uiten.

Het was niet de eerste keer dat Alphenaren de straat op gingen om deel te nemen aan een lichtjestocht. Een maand geleden verzamelden tientallen Alphenaren zich ook al in het Burgemeester Visserpark voor een lichtjestocht.

Dit keer kwamen 128 Alphenaren rond de klok van 19:00 uur bijeen op dezelfde locatie, waarna ze in een stoet richting het centrum liepen om daar een rondje te lopen. Het betrof een vreedzaam protest. De deelnemers hadden fakkels in hun handen en verschillende soorten lichtjes bij zich. Een enkeling had ook een vlag bij zich met daarop een tekst.

Het initiatief voor deze lichtjestocht komt van Nederland in Verzet. Zij organiseren regelmatig in verschillende steden een vreedzaam protest. In Alphen aan den Rijn gebeurde dat woensdagavond voor de tweede keer in de vorm van een lichtjestocht. Mensen die meelopen hebben genoeg van het coronabeleid. Zij pleiten voor ‘eerlijk en duidelijk nieuw beleid’, zo zeggen ze. Dat willen ze duidelijk maken met een vreedzaam protest.

Lichtjestocht centrum


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.