Josh Walet

Ruim honderd Alphenaren lopen mee met lichtjestocht door het centrum

Opnieuw een vreedzaam protest door het Alphense centrum woensdagavond. Ruim honderd Alphenaren liepen mee met deze zogeheten lichtjestocht om hun onvrede over het huidige coronabeleid te uiten.

Het was niet de eerste keer dat Alphenaren de straat op gingen om deel te nemen aan een lichtjestocht. Een maand geleden verzamelden tientallen Alphenaren zich ook al in het Burgemeester Visserpark voor een lichtjestocht.

Dit keer kwamen 128 Alphenaren rond de klok van 19:00 uur bijeen op dezelfde locatie, waarna ze in een stoet richting het centrum liepen om daar een rondje te lopen. Het betrof een vreedzaam protest. De deelnemers hadden fakkels in hun handen en verschillende soorten lichtjes bij zich. Een enkeling had ook een vlag bij zich met daarop een tekst.

Het initiatief voor deze lichtjestocht komt van Nederland in Verzet. Zij organiseren regelmatig in verschillende steden een vreedzaam protest. In Alphen aan den Rijn gebeurde dat woensdagavond voor de tweede keer in de vorm van een lichtjestocht. Mensen die meelopen hebben genoeg van het coronabeleid. Zij pleiten voor ‘eerlijk en duidelijk nieuw beleid’, zo zeggen ze. Dat willen ze duidelijk maken met een vreedzaam protest.

Lichtjestocht centrum


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.