Josh Walet
Advertorial Sport

Running & Walkingcenter viert tienjarig jubileum

Peter, eigenaar van Running & Walkingcenter in de Raadhuisstraat in Alphen, is inmiddels een bekend gezicht in Alphen. Met zijn ongeëvenaarde kennis en ervaring met sportschoenen, heeft hij al vele mensen uit de regio mogen helpen aan de juiste loopschoenen. Samen staan we stil bij zijn tienjarig jubileum.

Het begon voor Peter allemaal in de allround sportzaak van zijn ouders: De Jong Sport in Nieuwkoop. Hier gingen de eerste sportschoenen door zijn handen heen en deed hij zijn eerste kennis op. ‘’In 1996 behaalde ik mijn eerste diploma ‘Sportschoen Specialist’. Hierna ben ik me verder gaan ontwikkelen en verdiepen. Schoenen vond ik altijd al het meest interessant. Er schuilt zo veel meer achter die schoen op de plank’’, legt hij uit.

In 2010 besloot hij dan ook zijn eigen zaak te beginnen, waarin de nadruk zou komen te liggen op sportschoenen. Een jaar later, in 2011, vond hij de ideale plek in de Raadhuisstraat. Hier legde hij een speciaal loopparcours aan. Daarnaast maakt Peter gebruik van een voetenscan. Op basis hiervan maakt hij een uitgebreide analyse en weet hij precies welke schoen bij jouw voet past.

De klant blij maken met schoenen die geen blaren en blessures geven

Voor Peter staat service dan ook hoog in het vaandel: hij neemt graag even de tijd voor zijn klanten. ‘’Het is zo belangrijk dat je op de juiste schoenen loopt’’, vertelt hij serieus. ‘’Het gaat niet om de mooiste schoen, maar om de demping, de stabiliteit en de pasvorm. De schoen kiest jou uit, niet andersom.’’ Zijn doel is echt om de klant blij te maken met schoenen die lekker zitten en die geen blaren of blessures veroorzaken. En dat is hem al vaak gelukt. ‘’Het mooiste compliment is als mensen het doorvertellen.’’

Inmiddels is Peter na tien jaar een vertrouwde sportzaak voor veel Alphenaren. ‘’Er elke dag zijn heeft daar wel aan bijgedragen.’’ Wat hij verwacht van de komende jaren? ‘’Ik denk dat met alle ontwikkelingen de straat nog levendiger en aantrekkelijk wordt. Hopelijk wordt Alphen ook nog wat toegankelijker gemaakt door de parkeerkosten wat minder duur te maken.’’ Zelf heeft hij er nog veel plezier in, en hoopt hij nog veel klanten te mogen helpen.

Acties in maart en april

Ter ere van het tienjarig jubileum, heeft Running & Walkingcenter diverse acties. Houd de Facebookpagina en de website dus zeker in de gaten!

Op zoek naar het perfecte paar schoenen voor jouw voeten? Maak dan een afspraak en kom langs in de winkel!


Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.