Castellum Theater & Film
Advertorial Film

Sam en Julia in de Kleuterbios!

Binnenkort draait de gloednieuwe kinderfilm Het muizenhuis – Sam en Julia bij Castellum in de Kleuterbios! Sam en Julia beleven de spannendste avonturen in Het Muizenhuis en leren hierbij waardevolle lessen over vriendschap en verdraagzaamheid.  

Info, trailer & tickets

De Kleuterbios is speciaal voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Het geluid is gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan. 

Nieuw deze week 

Drive-Away-Dolls_st_1_jpg_sd-low_Copyright-2023-Focus-Features-LLC[1].jpg

Drive-Away Dolls 

In deze gloednieuwe komedie maken we kennis met de onbevangen vrije geest Jamie en haar terughoudende vriendin Marian. De twee zijn op zoek naar een nieuwe start en beginnen een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee. De reis gaat al snel mis wanneer er een groep stuntelende criminelen op hun pad komt.   

Info, trailer & tickets 

Origin_st_1_jpg_sd-low_Atsushi-Nishijima-NEON[1].jpg

Origin 

Journalist Isabel Wilkerson maakt een literaire en spirituele reis terwijl ze onderzoek doet voor haar besteller-boek Caste: The Origins of Our Discontents. Tijdens haar research ontdekt ze pijnlijke verbanden tussen onder andere het nazisme en slavernij.   

Info, trailer & tickets

Deze week in de CinePlus 

Wicked-Little-Letters_st_1_sd-low[1].v2.jpg

Do 4 apr | Wicked Little Letters  

In deze komedie met Olivia Colman en Jessie Buckley vallen er steeds meer mysterieuze, gemene brieven bij dorpsbewoners op de mat. De verdenkingen gaan direct naar de grofgebekte Rose, waardoor zij de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. 

Info, trailer & tickets  

De-Terugreis_st_6_jpg_sd-low[1].jpg 

Wo 10 apr | De Terugreis  

Het echtpaar Jaap en Maartje besluiten op reis naar Zuid-Europa te gaan. Tijdens de reis komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is, waardoor ze elkaar opnieuw leren liefhebben.   

"De slotscène raakt precies de juiste snaar." 

★★★★ De Telegraaf 

Info, trailer & tickets 

Binnenkort: Première Night! 

Back-to-Black_st_1_jpg_sd-low_(4)[1].jpg 

Wo 17 apr | Back to Black 

Grijp je kans en kijk als eerste de gloednieuwe biografische film Back to Black onder het genot van een gratis glaasje bubbels en een lekker hapje. De film is een ode naar muziekster Amy Winehouse, waarin haar verhaal over de intense reis naar wereldwijd succes wordt verteld.  

Info, trailer & tickets  

Naar het volledige filmaanbod


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.

Muziek vandaag 11:53

Herdenkingsconcert op 4 mei in Adventskerk

Op zaterdagavond 4 mei, direct na de herdenkingsbijeenkomst bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn, zal er een herdenkingsconcert plaatsvinden in de Adventskerk. Onder leiding van stadsorganist Simon Stelling zal het Kamerkoor Cantabile het Requiem van John Rutter uitvoeren.

Evenement vandaag 10:36

Parkinson Café Alphen biedt voorlichting over seksualiteit en intimiteit bij Parkinson

Het Parkinson Café Alphen organiseert elke vierde woensdag van de maand een bijeenkomst waar mensen met Parkinson, hun families en zorgverleners samenkomen voor voorlichting, informatie en gezelligheid. Op 24 april 2024 presenteert seksuoloog Woet Gianotten een informatieve sessie over 'Seksualiteit en intimiteit bij Parkinson'. In zijn presentatie behandelt Woet een reeks onderwerpen waarbij duidelijk wordt dat de impact van Parkinson op seksualiteit en intimiteit geen taboe hoeft te zijn.

Calamiteiten vandaag 09:48

Brand uitgebroken in loods op bedrijventerrein de Schans

Gisteravond, 14 april, is er brand uitgebroken in een loods op bedrijventerrein de Schans in Alphen aan den Rijn. De brandweer werd omstreeks 22:30 uur gealarmeerd voor het incident bij de firma Indaver Compost, een bedrijf gespecialiseerd in de compostering van bioafval en de productie van groen gas en vloeibare CO₂.

Advertorial Muziek vandaag 09:21

Janke Dekker's muzikale reis naar kracht en inspiratie

Wat als je man in een krantenartikel beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag? Janke Dekker uitte haar gevoelens in haar dagboek. De meesten zouden dit diep onder de grond stoppen, maar Janke besloot er een indrukwekkend theaterstuk van te maken, genaamd 'Ik volg gewoon mijn hart'.

Romeinen gisteren 14:22

Romein Erik de Wagt Ridder in Orde van de Ster van Italië

Alphenaar Erik de Wagt is benoemd tot Ridder in de Orde van de Ster van Italië in het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam. De voordracht én de uitreiking is gedaan door de Italiaanse ambassadeur. De Wagt zet zich al jaren in voor publieksgerichte activiteiten als Romeins herbelever in Nederland en in Italië.