SAMA SAMA Festival 2019 een succes

Afgelopen vrijdag 29 november werd een spetterende Sama Sama editie gehouden in het Park Restaurant van vogelpark Avifauna. Het dagvullende programma bleek een succes te zijn.

Een grote diversiteit aan bezoekers uit heel het land spreekt lovende woorden over de goede sfeer en brede muzikale invulling van het programma. Ook het aanbod van het Molukse eten sloeg enorm goed aan. Dit jaar was het eten en drinken in food court ‘Pasar Sama Sama’ onder groot genot van huiskamersessie-achtige live optredens van de topmuzikanten van STRATUS. In de grote zaal speelden grote namen als Massada, Lois Lane, en tijdens de Surinaams-Nederlandse allround-feestband Trafassi schoot het dak eraf en ging het publiek finaal los.

De organisatie spreekt van het beste SAMA SAMA indoor festival tot nu toe. Niet alleen de positieve geluiden, maar ook vanwege het behalen van de 2 doelstellingen van de stichting. Namelijk inzamelen van gelden voor het opknappen van het kerkgebouw in de Molukse wijk en ten tweede het inzamelen van gelden voor noodhulp op de Molukken vanwege de recente aardbevingen aldaar.

De door 333travel beschikbaar gestelde luxueuze reis naar Bali werd verloot en heeft € 6000 opgeleverd voor noodhulp aan de slachtoffers op de Molukken. Burgemeester Liesbeth Spies, die zelf ook even aanwezig was, deelde in haar speech ook mee dat de gemeente het bedrag zal verdubbelen tot een maximum van € 5000. Die mededeling werd onder luid applaus ontvangen door alle aanwezigen. Het totaalbedrag voor noodhulp uit deze avond is uitgekomen op € 11.000, maar er is ook € 2500 door Alphense kerken geschonken en de doneeractie waar Alphenaren kunnen doneren heeft inmiddels ook bijna € 2500 binnengebracht.

Namens het Sama Sama bestuur zal Marcel Wattimury op woensdag 11 december vertrekken naar Ambon. Garuda airlines heeft samen met 333travel een gratis vliegticket beschikbaar gesteld voor de uitvoering van de noodhulp, waarbij transparantie over de inzet van deze gelden hoog in het vaandel zullen staan.

Het Sama Sama bestuur wilt iedereen bedanken die deze bijzondere mooie dag mede mogelijk heeft gemaakt in welke vorm dan ook. Volgend jaar is er genoeg reden voor wellicht een nog mooiere editie, want dan bestaat de Molukse wijk in Alphen aan den Rijn inmiddels 55 jaar.

Doneren is nog altijd mogelijk via deze link.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 14:05

Beachvolleybalinternationals geven clinic aan jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum

Aanstaande woensdag 12 augustus geven Puk Stubbe en Emma Piersma, winnares NK Beachvolleybal 2019, exclusief voor eigen jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum, een clinic in Alphen aan den Rijn. Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen.

Coronavirus in Alphen vandaag 12:35

Stijging van coronabesmettingen veroorzaakt door risicovol gedrag

GGD-medewerkers zien steeds vaker mensen langskomen die niet de 1,5 meter waarborgen, niet in quarantaine willen gaan of contacten verzwijgen. ‘’Dit risicovol gedrag leidt tot een stijgend aantal besmettingen en het belemmert GGD’en om hun werk te doen’’, aldus de GGD.

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:27

De zomervakantie wordt extra leuk bij De Thermen2

Vanaf maandag 10 augustus start De Thermen2 tijdens het recreatief zwemmen met extra activiteiten voor kinderen tot en met 18 jaar. Doormiddel van deze activiteiten willen de Alphense zwembaden bezoekers een extra leuke zomer bezorgen.