SAMA SAMA Festival 2019 een succes

Afgelopen vrijdag 29 november werd een spetterende Sama Sama editie gehouden in het Park Restaurant van vogelpark Avifauna. Het dagvullende programma bleek een succes te zijn.

Een grote diversiteit aan bezoekers uit heel het land spreekt lovende woorden over de goede sfeer en brede muzikale invulling van het programma. Ook het aanbod van het Molukse eten sloeg enorm goed aan. Dit jaar was het eten en drinken in food court ‘Pasar Sama Sama’ onder groot genot van huiskamersessie-achtige live optredens van de topmuzikanten van STRATUS. In de grote zaal speelden grote namen als Massada, Lois Lane, en tijdens de Surinaams-Nederlandse allround-feestband Trafassi schoot het dak eraf en ging het publiek finaal los.

De organisatie spreekt van het beste SAMA SAMA indoor festival tot nu toe. Niet alleen de positieve geluiden, maar ook vanwege het behalen van de 2 doelstellingen van de stichting. Namelijk inzamelen van gelden voor het opknappen van het kerkgebouw in de Molukse wijk en ten tweede het inzamelen van gelden voor noodhulp op de Molukken vanwege de recente aardbevingen aldaar.

De door 333travel beschikbaar gestelde luxueuze reis naar Bali werd verloot en heeft € 6000 opgeleverd voor noodhulp aan de slachtoffers op de Molukken. Burgemeester Liesbeth Spies, die zelf ook even aanwezig was, deelde in haar speech ook mee dat de gemeente het bedrag zal verdubbelen tot een maximum van € 5000. Die mededeling werd onder luid applaus ontvangen door alle aanwezigen. Het totaalbedrag voor noodhulp uit deze avond is uitgekomen op € 11.000, maar er is ook € 2500 door Alphense kerken geschonken en de doneeractie waar Alphenaren kunnen doneren heeft inmiddels ook bijna € 2500 binnengebracht.

Namens het Sama Sama bestuur zal Marcel Wattimury op woensdag 11 december vertrekken naar Ambon. Garuda airlines heeft samen met 333travel een gratis vliegticket beschikbaar gesteld voor de uitvoering van de noodhulp, waarbij transparantie over de inzet van deze gelden hoog in het vaandel zullen staan.

Het Sama Sama bestuur wilt iedereen bedanken die deze bijzondere mooie dag mede mogelijk heeft gemaakt in welke vorm dan ook. Volgend jaar is er genoeg reden voor wellicht een nog mooiere editie, want dan bestaat de Molukse wijk in Alphen aan den Rijn inmiddels 55 jaar.

Doneren is nog altijd mogelijk via deze link.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.