Op 30 september vindt het Sama Sama Festival plaats, het grootste Molukse festival in Nederland. Van 15:00 uur tot 01:30 uur biedt het festival meer dan 10 uur lang live muziek van top artiesten. Dat wil je niet missen!

Line-up

Zo kun je hier terecht voor de Santana Experience by Chris Latul. Chris Latul was één van de voormannen van Massada in de succes jaren ‘80. Zijn grote voorbeeld was Santana en nu zal hij met zijn fantastische band een tribute brengen.

De Earth Wind & Fire Experience wordt uitgevoerd door Danjil & Friends. Deze topformatie speelde op het laatste Sama Sama Festival een Toto tribute die weergaloos was. Danjil staat met de Robbie Williams tour ook samen met Charly Luske op het Zomerspektakel en hij heeft daarvoor de George Michael tour gedaan.

De Nederlandse topzanger en saxofonist Lo van Gorp behoort tot de beste zangers van Nederland. Hij brengt een tribute aan Michael Mc Donald en wordt begeleidt door Danjil & Friends. Daarnaast komen de Molukse bands en artiesten Bad Habit, Remmen Los, Alex Pattipeiluhu en Stratus. De Surinaamse band Trafassi gaat ervoor zorgen dat het dak eraf gaat, net als drie jaar geleden. DJ Kissy Omerta gaat naast de bands zorgen dat de voetjes van de vloer gaan.

Goed doel

Stichting Sama Sama zet zich in voor de Alphense Molukse Ouderen. De eerste en tweede generatie Molukkers zijn in 1951 op dienstbevel van de Nederlandse overheid per boten naar Nederland gekomen. Nadat de Molukkers hun leven hebben gewaagd voor Nederland in de KNIL (Koninklijk Nederlands Indisch Leger). Na aankomst zijn Onze Ouderen zeer slecht behandeld, zijn ze in oud-concentratiekampen gestopt en werden de Molukse Militairen direct ontslagen zodat de overheid geen salaris meer hoefden te betalen. Deze Ouderen worden nu centraal gesteld met een VIP eretribune in de hoofdzaal (boven podium) als eerbetoon. De opbrengst van het festival wordt aan deze Ouderen besteed.

Open podium en culinaire gedeelte

In de benedenzaal is het culinaire gedeelte en een markt met leuke producten. Hier kun je genieten van heerlijke Molukse snacks en maaltijden. Voor de bezoekers is in de benedenzaal tevens een open podium. Muzikale bezoekers kunnen hier samen jammen en hun talenten laten zien.

Iedereen is welkom! Want Sama Sama staat voor respect en verbinding. Koop snel je ticket via Alphens.nl. De verkoop gaat hard en op = op!