Monuta
Advertorial Coronavirus in Alphen

Samen herinneren op afstand? Monuta in Alphen aan den Rijn geeft tips

In deze tijden van fysieke afstand kan het moeilijk zijn om steun te vinden bij het herdenken van jouw overleden dierbare. Toch is dat niet onmogelijk. Monuta geeft jou graag een aantal tips zodat je samen kunt herinneren. Op afstand, maar toch dichtbij.

Blijf in contact met dierbaren

Door de coronacrisis is het lastig om fysiek bij elkaar te zijn. Terwijl dat juist troostend kan werken wanneer je jouw overleden dierbare wil herdenken. Blijf daarom zoveel mogelijk in contact met jouw dierbaren, maar dan online. Organiseer een herdenkingsavond via Skype, Zoom of FaceTime en haal samen herinneringen op. Zo herdenk je toch samen, op afstand.

Vind troost in rituelen

Rituelen zeggen vaak meer dan woorden. Veel mensen vinden troost in het branden van een kaars. Anderen vinden simpelweg troost in het blijven noemen van de naam van hun overleden dierbare. Daarom organiseert Monuta op 2 november de online herdenkingsbijeenkomst Samen Herinneren. Maar ook na deze avond helpt Monuta jou te herdenken. Je kunt bijvoorbeeld een ster plaatsen voor jouw overleden dierbare op sterrenhemel.nl. Zo blijft jouw dierbare in gedachten toch dichtbij.

Deel jouw verhaal

Na het afscheid biedt jouw directe omgeving vaak nog voldoende ruimte voor een luisterend oor. Maar na verloop van tijd kan dit minder worden. Als je behoefte hebt om jouw verhaal toch te delen, dan kan dat online met lotgenoten op het forum wietroostmij.nl. De ontmoetingsplek voor nabestaanden.

Meer informatie?

Monuta is er voor jou. Voor, tijdens en na de uitvaart. Neem contact op met jouw Monuta uitvaartverzorger als je meer wil weten over wat Monuta voor jou kan betekenen. Voor het regelen van een uitvaart is Monuta dag en nacht bereikbaar op 0800 – 023 05 50. Wil je herkenbare ervaringsverhalen over verlies en herdenken lezen? Kijk dan op monuta.nl/samenherinneren

 


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:48

De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf

Vorige week is de sloop van het Rode Dorp in Alphen van start gegaan. De eerste woningen zijn inmiddels gesloopt, de komende weken volgt de rest. Op deze dronebeelden krijg je een indruk van hoe het Rode Dorp er nu uitziet.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 16:56

Dubbel jubileum bij Toyota Van Ekris

De Toyota dealer voor Nieuwkoop en Mijdrecht viert met volle trots het 12,5 jaar jubileum van Monique en Reinier. Beiden begonnen in hetzelfde jaar bij Van Ekris. Monique kwam het team van de administratie versterken en Reinier de receptie van de werkplaats.

Sport vandaag 16:17

Zes sportvelden bij ARC voorzien van LED verlichting

De nieuwe, energiezuinige LED verlichting van ARC is afgelopen donderdag door leverancier Sportverlichting.com opgeleverd. Deze LED verlichting vervangt op zes sportvelden van ARC de bestaande conventionele verlichting.

Politie vandaag 15:33

Oeps, foutje: ‘gestolen’ snorfiets blijkt toch niet gestolen

Op vrijdag zagen politieagenten een persoon op een snorfiets bij de Gnephoek rijden. Bij controle bleek de snorfiets als gestolen gesignaleerd te staan. Later bleek echter dat de aangever van de diefstal een verkeerd kenteken had doorgegeven.

Dieren vandaag 14:49

Boa’s controleren op loslopende honden vanwege overlast

Bijna overal in onze gemeente is het verplicht om je hond aan de riem te doen bij het uitlaten. Loslopen mag op de daarvoor aangewezen gebieden. Toch ontvangt de gemeente regelmatig meldingen omtrent overlast van honden.