Advertorial Cultuur

Samen met muziek bezig zijn tijdens de online muzieklessen bij de NMSA

Iedereen heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis, dat lijdt geen twijfel. Ook de deuren van de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA) zijn al sinds half december 2020 dicht en vooralsnog is het niet duidelijk wanneer ze weer open gaan. Maar toch gaan bijna alle lessen door!

De docenten van de NMSA zijn inmiddels zeer vaardig in het online lesgeven. Via Zoom, Skype of Whatsapp-videobellen geven ze hun lessen, zodat de leerlingen in ieder geval dóór kunnen. Bladmuziek wordt ingescand en gemaild, en nieuwe stukjes worden ingespeeld en via telefoon of computer verstuurd. “Gelukkig hebben we daar tegenwoordig de technieken voor. Natuurlijk gaat er niets boven live-les, dus we hopen snel de leerlingen weer in ons lokaal te kunnen begroeten!”

Het 50-jarig jubileum van de NMSA is grotendeels in het water gevallen door corona. Niet alleen jammer voor de docenten en leerlingen, maar ook voor het goede doel dat de NMSA gekoppeld had aan het jubileumjaar. “De rode draad binnen het jubileumprogramma was onze sponsoring en verbinding aan de organisatie Connect by Music, een organisatie die het mogelijk maakt om kinderen in vluchtelingenkampen in Griekenland muziekles te geven en te laten samenspelen.”

Per slot van rekening, de NMSA weet als geen andere organisatie wat de verbindende kracht van muziek en muziekonderwijs is, wat muziek kan betekenen voor de ontwikkeling van, en welzijn voor jong en oud. “De bedoeling was, dat er bij alle concerten en projecten geld ingezameld zou worden voor dit doel. Maar ondanks dat heel veel niet doorging, hebben we toch onlangs € 1000 kunnen overmaken naar Connect by Music. Alle gulle gevers: veel dank daarvoor!”

De Nieuwe Muziekschool is druk bezig met lesgeven en plannen maken voor als alles weer ‘normaal’ is. “Gelukkig is het leerlingenaantal stabiel gebleven, daar zijn we heel blij mee! Ook hopen we dat we toch nog een stukje jubileum kunnen vieren dit schooljaar, want in 2021 bestaat de Nieuwe Muziekschool - de doorstart van de oude Streekmuziekschool - vijf jaar, ons eerste lustrum dus. Maar vooral hopen we dat we straks onze leerlingen weer in het echt kunnen lesgeven. Want dat doen we allemaal het liefst op de NMSA: samen met muziek bezig zijn!”


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.