Tom in de buurt

Samen Ramadan vieren in de Edelstenenbuurt

De Ramadan is een periode van bezinning, geven en samen zijn. Dit jaar is het door corona niet verantwoord en door de avondklok bovendien niet mogelijk om 's avondlaat samen te komen. In de Edelstenenbuurt hebben ze daar wat op bedacht.

De bewoners van de Edelstenenbuurt hebben een andere manier bedacht waarop ze samen kunnen zijn. Op 1 en 8 mei organiseren ze een culturele proeverij voor alle bewoners van de Edelstenenbuurt, ongeacht religie. Tom in de buurt en Boost maken dit mogelijk.

Culturele proeverij

Op zaterdag 1 mei en 8 mei maken bewoners in de Edelstenenbuurt een box met allerlei lekkere hapjes klaar voor hun buren. Het is geen maaltijdbox, maar het is een keur aan kleine, lekkere gerechtjes. Op 1 mei zijn het hartige hapjes, op 8 mei zoete hapjes. Het idee is dat inwoners in de Edelstenenbuurt allen in hun eigen huis de hapjes eten en er zo toch een culturele uitwisseling plaatsvindt en op die manier samenkomen. 

Doe mee

Woon je in de Edelstenenbuurt en wil je meedoen? Geef je op met behulp het formulier op www.tomindebuurt.nl/ramadan-edelstenenbuurt. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Je kunt ervoor kiezen om de box op 1 mei en/of 8 mei tussen 16:00 uur en 18:00 op te halen bij het Trefpunt of de box tijdens dezelfde tijd te laten bezorgen. 

Let op:

  • Deze activiteit is voor alle inwoners van de Edelstenenbuurt.
  • Er is een beperkt aantal boxen beschikbaar. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
  • Aanmelden kan tot en met 26 april 2021. 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 21:40

Alphenaar Willem Bouman (82) bemachtigt zesde wereldrecord

Het kostte hoofdrekenwonder Willem Bouman (82) nog geen negen minuten om de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Daarmee is het zesde wereldrecord hoofdrekenen van de Alphenaar een feit.

Evenementen vandaag 16:50

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer is begonnen

Met nog dertien dagen te gaan is de opbouw van het Zomerspektakel aan het Meer op het evenemententerrein langs de Zegerplas begonnen. Het meerdaagse festival trapt vrijdag 3 juni af met bekende artiesten als Anouk, Snelle en Kensington.