Atelier Verfstreken
Advertorial Kunst en Cultuur

Samen schitteren tijdens kunstworkshops in Bibliotheek Rijn en Venen

Tijdens de Schitterende Seniorendagen, van Bibliotheek Rijn en Venen geven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een tweetal kunstworkshops aan enthousiaste senioren in de bibliotheek. In navolging van de succesvolle workshops Portret en Landschap die de kunstenaars van het atelier van Ipse de Bruggen vorig jaar aan de senioren gaven, werd dit keer gekozen voor de workshops Abstract en Druktechniek.

"De inclusieve samenwerking tussen bibliotheek Rijn en Venen en Atelier Verfstreken bevalt goed. De senioren en de kunstenaars, die samen met hun begeleiding de workshops geven, beleven samen een fijne ochtend tijdens deze creatieve ontmoetingen", aldus de organisatie van Aterlier Verfstreken.

De kunstenaars krijgen de mogelijkheid over hun eigen kunst en werkwijze te vertellen tijdens de workshops. Ze bieden een helpende hand bij het schilderen en hun verfrissende bijdrage is een stimulans voor de senioren om ook te leren buiten de lijntjes te mogen kleuren, waardoor originele kunstwerken ontstaan. Na afloop kan het kunstwerk mee naar huis genomen worden.

Het leren geven van workshops en presentaties is onderdeel van de kunsteducatie voor de kunstenaars van Atelier Verfstreken. Door uit te gaan van ieders mogelijkheden en persoonlijke wensen, biedt het de kunstenaars van de Galerie Kunstuitleen van Ipse de Bruggen, een podium om te laten zien wie zij zijn.

Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen is één van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn zij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij de ervaring en deskundigheid hebben ze zich ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is hun overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk.

Voor meer informatie over Atelier Verfstreken, neem contact op via 06 20145126, verfstreken@ipsedebruggen.nl of kijk op de website.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.