Atelier Verfstreken
Advertorial Kunst en Cultuur

Samen schitteren tijdens kunstworkshops in Bibliotheek Rijn en Venen

Tijdens de Schitterende Seniorendagen, van Bibliotheek Rijn en Venen geven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een tweetal kunstworkshops aan enthousiaste senioren in de bibliotheek. In navolging van de succesvolle workshops Portret en Landschap die de kunstenaars van het atelier van Ipse de Bruggen vorig jaar aan de senioren gaven, werd dit keer gekozen voor de workshops Abstract en Druktechniek.

"De inclusieve samenwerking tussen bibliotheek Rijn en Venen en Atelier Verfstreken bevalt goed. De senioren en de kunstenaars, die samen met hun begeleiding de workshops geven, beleven samen een fijne ochtend tijdens deze creatieve ontmoetingen", aldus de organisatie van Aterlier Verfstreken.

De kunstenaars krijgen de mogelijkheid over hun eigen kunst en werkwijze te vertellen tijdens de workshops. Ze bieden een helpende hand bij het schilderen en hun verfrissende bijdrage is een stimulans voor de senioren om ook te leren buiten de lijntjes te mogen kleuren, waardoor originele kunstwerken ontstaan. Na afloop kan het kunstwerk mee naar huis genomen worden.

Het leren geven van workshops en presentaties is onderdeel van de kunsteducatie voor de kunstenaars van Atelier Verfstreken. Door uit te gaan van ieders mogelijkheden en persoonlijke wensen, biedt het de kunstenaars van de Galerie Kunstuitleen van Ipse de Bruggen, een podium om te laten zien wie zij zijn.

Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen is één van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn zij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij de ervaring en deskundigheid hebben ze zich ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is hun overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk.

Voor meer informatie over Atelier Verfstreken, neem contact op via 06 20145126, verfstreken@ipsedebruggen.nl of kijk op de website.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.