Kroes en Partners
Blog Economie

Samengesteld

Ze kenden elkaar al jaren van de voetbal. Hij jeugdtrainer en zij stond al jaren achter de bar. Tijdens een verenigingsfeestje was de vlam overgeslagen.

Na afloop hadden ze een goedkoop hotelletje geboekt want er was een klein 'dingetje', ze waren beiden getrouwd. Er moest dus buiten de deur 'gegeten' worden en ja een koude kleedkamer is ook niks. Wat ogenschijnlijk een slippertje was bleek toch de opmaat voor een langdurige buitenechtelijke relatie. Hij moest steeds vaker 'overwerken' en zij had verbazingwekkend veel 'kantinedienst'.

Het bloed kroop toch waar het niet gaan kon en uiteindelijk besloten ze te scheiden. Een moeizaam en pijnlijk proces, zeker omdat er ook kinderen bij betrokken waren. Zijn kinderen en zijn ex vonden dat hij een bepaald lichaamsdeel achterna liep waarin hij ook zijn verstand had zitten en daarmee bedoelden ze niet zijn hersenen. De kinderen van haar snapten er ook niets van. Pa was zo’n lieverd en dan gaat ze er met zo’n loser vandoor!

Ze kwamen beide gehavend uit het echtscheidingsgevecht. Zij vertrok met wat geld en hij hield aan de scheiding het huis en de hypotheek over, na zijn vrouw te hebben uitgekocht. Klaar voor een nieuwe start, trok zij bij hem in. Ze kreeg echter al snel in de gaten dat zij op de spreekwoordelijke schopstoel zat. Ze moest er niet aan denken, bij het overlijden van haar partner, door zijn kinderen en de ex op straat te worden gezet.

Ze was er al verscheidene malen over begonnen maar steeds werd het probleem vooruit geschoven. Hij zat in tweestrijd. Iets vastleggen bij de notaris ok maar ja hoe en is het dan voor eeuwig? Natuurlijk wilde hij het goed regelen voor zijn partner maar hij wilde ook zijn kinderen niet te kort doen. Kinderen die hij al zoveel verdriet had aangedaan. Gepijnigd door schuldgevoel stak hij dus de kop in het zand en deed dus niets.

Ja, samengestelde gezinnen hebben het niet makkelijk. De problemen uit de weg gaan is makkelijker maar oh zo dom. Inmiddels was het er tussen de twee niet gezelliger op geworden. Zij durfde er nauwelijks nog over te beginnen, totdat hij ernstig ziek werd en zij ook nog de taak als mantelzorger op zich zag afkomen. En nu zaten ze bij mij aan tafel. We bespraken uitvoerig niet alleen de dillemma’s maar ook de mogelijke oplossingen.

Als je het ene doet hoef je het andere niet te laten en in afwachting van hoe de dingen in de toekomst zouden lopen zou je het altijd nog kunnen wijzigen. Uiteindelijk werd er een samenlevingscontract opgesteld met testamenten waarbij zowel het belang van de kinderen als dat van de partners behartigd werd.

Er kon meer dan ze ooit dachten. Hadden ze eerder de stap gezet dan was er een hoop irritatie voorkomen. En nee niet achter iedere boom staat een beer.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 13:38

Opkoopbescherming is juridische uitdaging voor gemeente

De Alphense gemeenteraad heeft eerder besloten een tijdelijke regeling  opkoopbescherming voor woningen in te voeren. Naar nu blijkt zitten hier haken en ogen aan. Er is namelijk twijfel over het nut van een opkoopbescherming.

Politiek vandaag 12:31

Alpherium stapelt containers definitief vier hoog

Het Alpherium, de Alphense overslagterminal, zal definitief containers vier hoog plaatsen. Er loopt al geruime tijd een proef waarvan de resultaten voldoen. De gemeenteraad gaat akkoord, maar heeft wel een verzoek neergelegd voor een ruimere groenvoorziening rond het complex.

Gezondheid en welzijn vandaag 10:19

Hecht GGD Hollands Midden ‘on tour’: HPV-prikbus bij treinstation Alphen aan den Rijn

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Van 5 tot en met 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus afwisselend bij treinstations Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.