Pexels

Samenhuis in Beeld op Wereldkankerdag

Het SamenhuiS, centrum voor leven met na kanker, laat op zaterdag 4 februari (Wereldkankerdag) zien wat het centrum kan betekenen voor (ex-)kankerpatiënten, naasten en betrokkenen. Het SamenhuiS organiseert een kennismakingsmiddag om te laten zien welke activiteiten in het SamenhuiS plaatsvinden. 

De verschillende activiteiten die georganiseerd worden zijn:

  • Huiskamer: vrijwilligers van het SamenhuiS vertellen aan de bezoekers hoe de gesprekken verlopen in onze huiskamer, wat de waarde is van lotgenotencontact en wat er nog meer mogelijk is in het SamenhuiS. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met gastvrouwen.
  • Massage: Carolien en Bettina verzorgen massages voor bezoekers en vertellen wat massage betekent voor de gasten van het SamenhuiS.
  • Yoga: drie yoga-docentes laten zien hoe stoelyoga gegeven wordt aan de gasten, bezoekers kunnen eraan deelnemen en ervaren wat yoga met je doet.
  • Handverzorging: twee medewerkers van Relax aan den Rijn komen, de een geeft handverzorging, de ander wenkbrauwverzorging. Heerlijke verwennerij voor onze gasten.
  • Heart Pillows maken: vrijwilligers en gasten van het SamenhuiS maken Heart Pillows voor borstkankerpatiënten. Deze hartjes vinden hun weg naar deze patiënten via de mammapoli van het Alrijne Ziekenhuis.
  • Creatieve activiteit: Ritha laat zien welke creatieve activiteiten er zijn in het SamenhuiS en belangstellenden kunnen ook zelf aan de slag.
  • Groene cadeauversiering: Marleen maakt met de bezoekers een cadeauversiering met natuurlijk groen.
  • Gedichtentafel: Kimm (de Perkamentdichter) komt met oude schrijfmachines, bezoekers mogen een wens of een eigen tekst typen, zij heeft gedichten op kaarten en theeboxen.
  • Koken met elkaar: ze dekken een tafel voor een Koken-met-elkaar-maaltijd, een gastvrouw vertelt wat Koken met elkaar betekent voor de gasten van het SamenhuiS.

Om 15:00 uur zal er een muzikale afsluiting zijn die verzorgd wordt door Harmonie Arti. De kennismaking wordt georganiseerd in de aula van het Groene Hart Topmavo aan de Tolstraat 9. "Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op zaterdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur om een gevarieerd programma bij te wonen waarin we de activiteiten tonen die in het SamenhuiS plaatsvinden", aldus de organisatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.